İçişleri Bakanlığı, yarın (28 Mayıs Perşembe) Türkiye'nin pek çok bölgesinde etkisini göstermesi beklenen şiddetli yağışlara karşı vatandaşlara yönelik bir açıklama yayımladı.

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen bilgilendirmede, özellikle İç Anadolu, İç Ege ile Batı Karadeniz'in belirli kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli biçimde görüleceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan verilere dayandırılan açıklamada, 28 Mayıs Perşembe günü Ankara, Çankırı ve Kırıkkale genelinde, İç Ege ile Göller Bölgesi'nde, Batı Karadeniz’in iç kısımları ile Sakarya dolaylarında meydana gelecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel ölçekte kuvvetli olmasının tahmin edildiği aktarıldı.

İçişleri Bakanlığından sağanak yağış uyarısı

Bakanlık, olumsuz hava koşullarının yol açabileceği risklere değinerek vatandaşların tedbirli davranması gerektiğini vurguladı. Yapılan resmi açıklamada şunlar kaydedildi:

Hakan Fidan, BM Kıbrıs Temsilcisi Cuellar ile görüştü: Kıbrıs meselesi ele alındı
Hakan Fidan, BM Kıbrıs Temsilcisi Cuellar ile görüştü: Kıbrıs meselesi ele alındı
İçeriği Görüntüle

"Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını; yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatıyoruz" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi