Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, il binasında asılı bulunan Ekrem İmamoğlu afişinin indirilerek yerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afişinin asılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Dün gece saatlerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında, partinin cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun afişi indirilerek yerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afişi asıldı. Söz konusu afiş değişiminin ardından açıklamada bulunan İl Başkanı Gürsel Tekin, şu ifadeleri kullandı:
"Bir siyasi partinin il binasında, partinin Genel Başkanının afişinin asılması kadar doğal ve meşru ne olabilir? CHP’nin il binaları kişilerin değil, partinin evidir. O evin en doğal simgesi de Genel Başkanın ve partinin kurumsal kimliğidir. Kimse kişileri partinin önüne koymasın. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir ismin değil, ilkelerin ve örgütün partisidir. CHP’yi kişiler üzerinden değil, kuralları ve kurumsal kimliği üzerinden yaşatacağız."




