İran, ABD ile imzalanması muhtemel mutabakat zaptı kapsamında yürütülen görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nükleer çalışmaların askıya alınmasına dair taahhüttün olmadığı belirtildi

Tahran yönetimi, nükleer çalışmaların askıya alınması ya da durdurulmasına yönelik herhangi bir taahhüdün söz konusu olmadığını bildirdi.

KDC'de Ebola salgını sürüyor: 2 bin 500'den fazla vaka tespit edildi
KDC'de Ebola salgını sürüyor: 2 bin 500'den fazla vaka tespit edildi
İçeriği Görüntüle

Mutabakat zaptına ilişkin yeni ayrıntılar paylaşıldı

İran’ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı tarafından paylaşılan bilgilere göre, Tahran ile Washington arasında gündeme gelen muhtemel mutabakat zaptına ilişkin yeni ayrıntılar kamuoyuna yansıdı.

Nükleer iddialara açıklık getirildi

Haberde, nükleer faaliyetlere ilişkin çeşitli iddialara açıklık getirildi.

İran taahhüt iddialarını reddetti

Paylaşılan bilgilere göre İran yönetiminin söz konusu mutabakat zaptı kapsamında nükleer materyalleri ülke dışına çıkarma ya da nükleer faaliyetlerini 20 yıl süreyle askıya alma gibi bir taahhütte kesinlikle bulunmadığı net bir dille ifade edildi.

Açıklamada, bu yönde bir taahhüdün bulunmadığı vurgulandı.

Müzakerelerde sonraki aşama işaret edildi

Nükleer konulara ilişkin başlıkların, mevcut sürecin tamamlanmasının ardından ve tarafların karşılıklı yükümlülüklerini yerine getirmesiyle birlikte ilerleyen aşamalarda ele alınacağı ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi