Kadir İnanır, emeğinin dijital dünyadaki karşılığını almak için başlattığı savaştan galip çıktı. İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Arzu Film ve Topkapı Film aleyhine açılan davalarda sanatçıyı haklı bularak, filmlerin internet üzerinden haksız kazanç sağlama amacıyla kullanılmasını durdurdu.
Mahkeme heyeti, Kadir İnanır’ın başrolünde yer aldığı filmlerin dijital mecralarda yapım şirketleri tarafından hukuka aykırı biçimde kullanıldığını tespit etti. Alınan karar doğrultusunda İsyan, Seyyid, 72. Koğuş yapımları artık şirketler tarafından YouTube dahil hiçbir internet platformunda yayınlanamayacak.
"Emeğimin peşindeyim"
Zaferin ardından konuşan Kadir İnanır, bu sonucun bireysel bir başarıdan öte, sinema sektöründeki tüm hak sahipleri için bir umut ışığı olduğunu vurguladı. İnanır, kararı şu sözlerle değerlendirdi:
"Emeğin ve mücadelenin değerini anlamak için önemli bir sonuç elde ettik. Yıllardır süren bu haksızlığa karşı hukukun verdiği karar, sinema sektöründeki telif hakları açısından bir dönüm noktasıdır. Sadece kendim için değil, tüm sinema emekçileri için bu davanın takipçisi oldum."




