Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin Cumhur İttifakı'na katılacağı yönündeki iddiaları reddetti. Arıkan, Yeniden Refah Partisi ve DEVA Partisi ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek, daha fazla siyasi aktörün dahil olacağı "yeni bir siyasi hat" oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Arıkan'dan Cumhur İttifakı iddialarına yanıt

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Halk TV'de katıldığı programda, son günlerde partisinin Cumhur İttifakı ile olası iş birliğine ilişkin gündeme gelen tartışmalara açıklık getirdi.

Arıkan, Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmak gibi bir gündeminin bulunmadığını söyledi. Saadet Partisi lideri, Yeniden Refah Partisi ve DEVA Partisi ile yürütülen görüşmelerin ise devam ettiğini belirtti.

"Cumhur İttifakı'na katılmak gibi bir gündemimiz yok"

Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma gündeminin bulunmadığı ve buna karşılık Yeniden Refah Partisi ile DEVA Partisi'yle yeni bir siyasi hat üzerinde ilerlediği yönündeki değerlendirmeye yanıt veren Arıkan, "Kesinlikle" diyerek bu değerlendirmeyi doğruladı.

Arıkan, Yeniden Refah Partisi ve DEVA Partisi ile görüşmelerin "çok müspet" şekilde sürdüğünü ifade etti.

Saadet lideri, hedeflerinin yalnızca üç partiyle sınırlı kalmayan, farklı siyasi aktörlerin de dahil olabileceği yeni bir siyasi yapı oluşturmak olduğunu söyledi.

Arıkan, "Üç parti bir araya gelerek önümüzdeki dönemlerde parti sayısını da, siyasi aktör sayısını da artırmak kaydıyla yeni bir siyasi hat inşa etmeye çalışıyoruz" dedi.

"Siyasi partiler birbirleriyle konuşabilmeli"

Arıkan, iktidar partilerinden gelebilecek görüşme çağrılarına da kapalı olmadıklarını belirtti.

Siyasi partiler arasındaki görüşmeleri önemsediklerini ifade eden Arıkan, bir partiyle görüşmenin doğrudan ittifaka katılmak anlamına gelmediğini vurguladı.

Türkiye'deki siyasi kutuplaşmanın azaltılması açısından farklı siyasi aktörlerin birbirleriyle görüşebilmesi gerektiğini savunan Arıkan, siyasi temasların ittifak olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adaylığı için "yeni isim" mesajı

Mahmut Arıkan, programda cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına da değindi.

Daha önce yaptığı "Bir aday açıklayacağız, tüm Türkiye 'Oh be' diyecek" açıklamasını hatırlatan Arıkan, sözünü ettiği kişinin bugün kamuoyunda öne çıkan veya sıkça konuşulan adaylardan biri olmadığını belirtti.

Arıkan, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarında isimlerden ziyade üzerinde uzlaşılacak ilkelerin konuşulması gerektiğini ifade etti.

Seçim tarihi açıklanana kadar bu yaklaşımı sürdürmek istediklerini belirten Arıkan, adaylık konusunda isim tartışmalarının önüne ilkelerin konulması gerektiğini söyledi.

Mahmut Arıkan ne demişti?

Saadet Partisi lideri Mahmut Arıkan'ın son açıklamaları, bir gün önce Tivi6'da yaptığı değerlendirmelerin ardından gündeme geldi.

Arıkan, yüzde 50+1 sistemi nedeniyle farklı siyasi partilerle iş birliğinin gerekli olabileceğini belirtmiş ve Cumhur İttifakı ile ilgili olarak, "Ben Cumhur İttifakı'na 'Hayatta olmaz, bunlarla bir araya gelinmez' diyen bir siyasetçi değilim. Elbette bir araya gelirim" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul'da "okul kantininde zehirlenme" paylaşımı yapan kişi gözaltına alındı
İstanbul'da "okul kantininde zehirlenme" paylaşımı yapan kişi gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle

Arıkan daha önce de ittifak tartışmalarında siyasi aktörlerin isimlerinden çok ortaklaşılacak ilkelerin belirleyici olması gerektiğini savunarak, "Kişiler değil, ilkeler ittifak yapmalı" demişti.

Kaynak: Türkiye gazetesi