Manifest’in müzik kariyerindeki yükselişi, bu kez Grammy cephesinden gelen önemli bir gelişmeyle taçlandı. Big5 Türkiye sürecinde bir araya gelen ve kısa sürede geniş bir hayran kitlesine ulaşan grubun altı üyesi, Recording Academy’nin oy kullanma yetkisine sahip üyeleri arasına dahil edildi.

Adalet Bakanlığı'nda "Alo Adalet Projesi" için istişare toplantısı yapıldı
Adalet Bakanlığı'nda "Alo Adalet Projesi" için istişare toplantısı yapıldı
İçeriği Görüntüle

Mina Solak, Lidya Pınar, Esin Bahat, Hilal Yelekçi, Zeynep Sude Oktay (Zoktay) ve Sueda Uluca, bundan böyle Grammy Ödülleri’nin adaylık ve kazananların belirlenmesine yönelik süreçlerinde oy kullanabilecek.

Türk müzisyenlerin Recording Academy bünyesindeki temsili de böylece genişlemeye devam ediyor. Daha önce Hadise, Edis, Mabel Matiz ve Toygar Işıklı gibi Türkiye’den önemli isimlerin yer aldığı listeye Manifest’in altı üyesinin birden eklenmesi, grup adına dikkat çekici bir uluslararası başarı olarak öne çıktı.

Türkiye’de kısa sürede müzik dünyasının en çok konuşulan gruplarından biri haline gelen Manifest, bu gelişmeyle birlikte Grammy’nin karar süreçlerinde söz sahibi olacak Türk müzisyenler arasındaki yerini de aldı.

Muhabir: Tolga Çifci