ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze Planının ilk aşamasının İsrail ve Hamas tarafından onaylandığını açıklamasının ardından, İsrail'den ilk resmi açıklama geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla, Hamas ile anlaşmaya varıldığını duyurdu.
Netanyahu: “Tüm Rehineleri Geri Getireceğiz”
İbranice yaptığı paylaşımda mutabakatı doğrulayan Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:
“İsrail için büyük bir gün. Yarın hükümeti toplayarak anlaşmayı onaylayacağız ve tüm değerli rehinelerimizi evlerine geri getireceğiz.”
Netanyahu ayrıca, İsrail ordusuna ve ABD Başkanı Trump’a teşekkür ederek, “Tanrı’nın yardımıyla, birlikte tüm hedeflerimize ulaşmaya ve komşularımızla barışı genişletmeye devam edeceğiz.” dedi.
Netanyahu'dan Trump’a Teşekkür
Netanyahu, ardından yaptığı İngilizce paylaşımda, mutabakatın İsrail için diplomatik bir başarı olduğunu vurguladı:
“Bu gelişme, hem ulusal hem de manevi bir zaferdir. Rehinelerin serbest bırakılması ve İsrail’in hedeflerine ulaşması için gösterdiğimiz sarsılmaz kararlılık, askeri gücümüz ve Başkan Trump’ın çabaları sayesinde bu kritik dönüm noktasına ulaştık.”
Netanyahu, “Başkan Trump'a, liderliği, dostluğu ve İsrail’in güvenliği ile rehinelerimizin serbest kalması konusundaki kararlılığı için teşekkür ediyorum.” diyerek Trump’a özel bir teşekkür mesajı gönderdi.
Trump, Anlaşmaya Varıldığını Duyurmuştu
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Planı’nın ilk aşamasının hem İsrail hem de Hamas tarafından onaylandığını duyurdu. Açıklamasında, Katar, Mısır ve Türkiye’ye arabuluculuk rollerinden ötürü teşekkür eden Trump şunları söyledi:
“Bu, tüm rehinelerin çok yakında serbest bırakılacağı ve İsrail’in askerlerini, üzerinde anlaşmaya varılan bir hatta çekeceği anlamına geliyor. Bu süreç, güçlü ve kalıcı bir barışın ilk adımıdır.”





