Süper Lig lideri Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, ara transfer dönemi için hedefini belirledi. Buruk'un "varsa yoksa o olsun" dediği A Milli Takım'ın yıldızı Salih Özcan için sarı-kırmızılı yönetim 2.5 milyon Euro'yu gözden çıkardı.

Şampiyonluk yürüyüşünü sürdüren Galatasaray, kadrosunu güçlendirmek için ocak ayını iple çekiyor. Teknik Direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda orta saha rotasyonunu genişletmek isteyen yönetim, rotayı Almanya'ya çevirdi. Buruk'un listesinin en başında Borussia Dortmund forması giyen milli futbolcu Salih Özcan yer alıyor.

Bonservis Bedeli Belli Oldu

Sarı-kırmızılılar, sezon sonunda Alman deviyle sözleşmesi sona erecek olan 27 yaşındaki futbolcu için uygun bir maliyetle işi bitirmeyi planlıyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Galatasaray yönetimi, Salih Özcan transferi için 2 ile 2.5 milyon Euro arasında bir bonservis bedeli ödemeyi planlıyor.

C72Bf2F6C1324C2Cafe6584D0Ea457Ae(2)

Gelmeye Hazır: Hedef 2026 Dünya Kupası

Borussia Dortmund'da bu sezon istediği süreleri alamayan Salih Özcan'ın transfere sıcak baktığı öğrenildi. Bundesliga ve Almanya Kupası'nda toplamda sadece 4 maça çıkıp 21 dakika sahada kalabilen tecrübeli oyuncu, düzenli forma giyebileceği bir takıma gitmek istiyor.

2026 Dünya Kupası öncesi A Milli Takım'daki yerini kaybetmek istemeyen ve maç formunu yakalamayı hedefleyen Salih'in, transferi için kulübü Dortmund'dan kolaylık isteyeceği belirtildi.

8112D0A391114Ab89795C982D7Dae61B

Trabzonspor'da Şenol Güneş iddiası
Trabzonspor'da Şenol Güneş iddiası
İçeriği Görüntüle

Torreira ve Lemina'ya Alternatif

Okan Buruk'un bu transferdeki temel amacı ise orta sahadaki yükü hafifletmek. Başarılı teknik adam, Salih Özcan'ı Lucas Torreira ve Mario Lemina'ya alternatif yaratarak kulübeyi güçlendirmek ve yoğun maç fikstüründe rotasyon şansı elde etmek için istiyor.

Öte yandan, eski kulübü Köln'ün de Salih Özcan'ı transfer listesine aldığı ancak oyuncunun Galatasaray'a daha yakın olduğu ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi