Papa Leo, ABD’nin Indiana eyaletindeki Indianapolis kentinde düzenlenen ulusal Katolik gençlik konferansına video aracılığıyla katılarak, 15 bin Katolik genciyle önemli bir soru-cevap oturumu gerçekleştirdi. Katılımcıların sorularını yanıtlayan Papa Leo, Katolik inancı, arkadaş edinme ve yapay zekâ gibi güncel konularda görüşlerini paylaştı.
Yapay Zekâ Üzerine Tavsiyeler Verdi
Papa Leo, gençlere özellikle yapay zekânın eğitimdeki rolü hakkında önemli tavsiyelerde bulundu. Haziran ayında yaptığı bir konferansta, yapay zekâ teknolojisinin etik boyutları ve yönetimi konusundaki endişelerini dile getiren Papa, Indianapolis’teki konuşmasında da benzer bir yaklaşım sergileyerek, "Yapay zekâ öğrenme için yararlı bir araç olabilir, ancak bunu ödevlerinizde kullanmamaya özen gösterin" şeklinde uyarılarda bulundu. Papa, gençlerin teknolojiye karşı dikkatli ve sorumlu bir yaklaşım benimsemeleri gerektiğini vurguladı.
Gençlerin okulda arkadaş edinme konusundaki sorularına da yanıt veren Papa, Katolik değerlerine uygun bir şekilde insanlarla ilişkiler kurmanın önemini dile getirdi. Papa Leo, gençlere İsa’nın öğretilerine dayanarak, "İnsanlar arasındaki bağlar, sevgi ve saygıya dayalı olmalı. Gerçek arkadaşlık, kalpten kalbe bir bağ kurmakla başlar" dedi.
Papa Leo, ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmen karşıtı politikalarına yönelik yaptığı eleştirilerle de dikkat çekti. İsa’nın mesajına atıfta bulunarak, "Hristiyanlar duvarlar değil, köprüler inşa eden insanlar olmalıdır" dedi. Bu açıklaması, merhum Papa Francis’in Trump’a yönelik en güçlü eleştirilerinden birine bir gönderme olarak yorumlandı. Papa Leo, inançla ilgili konuşmaların siyasi kategori ve ideolojilere indirgenmeden yapılması gerektiğini belirterek, "Lütfen inançtan, Kilise’den bahsederken siyasi kategoriler kullanmamaya dikkat edin" dedi.




