Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun 29 Ağustos-4 Eylül döneminde Ukrayna'daki askeri faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, bir haftalık süreçte 15 yerleşim biriminin Rus güçlerinin kontrolüne geçtiği ve Ukrayna ordusunun kullandığı 9 geminin hedef alındığı bildirildi.

DSÖ: Ukrayna'da insani yardım depolarına 20 saldırı düzenlendi
DSÖ: Ukrayna'da insani yardım depolarına 20 saldırı düzenlendi
İçeriği Görüntüle

15 yerleşim birimi ele geçirildi

Bakanlığın açıklamasına göre Rus güçleri, söz konusu tarihler arasında Ukrayna'nın farklı bölgelerinde 15 yerleşim birimini ele geçirdi.

Açıklamada, Sumi bölgesinde Hrapovşçina, Sadki ve Velikiy Prikol; Zaporijya bölgesinde Çervonaya Krinitsa ve Novopavlovka; Harkiv bölgesinde Kazaçya Lopan, Vasilevka, Doljanka ve Blagodatnoye; Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde ise Svyatogorsk, İjevka, Nikanorovka, Rubejnoye, Novoandreyevka ve Gruzskoye yerleşimlerinin Rus güçlerinin kontrolüne geçtiği belirtildi.

Bakanlık, söz konusu yerleşimlerin ele geçirilmesine ilişkin olarak, "Sumi bölgesinde Hrapovşçina, Sadki ve Velikiy Prikol, Zaporijya bölgesinde Çervonaya Krinitsa ve Novopavlovka, Harkiv bölgesindeki Kazaçya Lopan, Vasilevka, Doljanka ve Blagodatnoye, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Svyatogorsk, İjevka, Nikanorovka, Rubejnoye, Novoandreyevka ve Gruzskoye yerleşim yerleri kurtarıldı" dedi.

Ukrayna'nın askeri tesisleri hedef alındı

Açıklamada, son bir hafta içinde Ukrayna'nın askeri sanayi tesislerinin yanı sıra yakıt, enerji ve ulaşım altyapısına, limanlarına ve gemilerine yönelik saldırılar gerçekleştirildiği aktarıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun askeri amaçlarla kullandığı 8 kuru yük gemisi ile 1 konteyner gemisinin vurulduğunu bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında, "Hafta içinde Ukrayna ordusu için kullanılan 8 kuru yük gemisi ve 1 konteyner gemisi vuruldu" diye konuştu.

Binlerce İHA imha edildi

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca bir haftalık süreçte hava savunma sistemleri tarafından çok sayıda mühimmat ve insansız hava aracının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bu kapsamda 49 güdümlü hava bombası, ABD yapımı 19 HIMARS çok namlulu roketatar füzesi ve 8 "Flamingo" uzun menzilli seyir füzesinin imha edildiği belirtildi.

Açıklamaya göre aynı dönemde 6 binden fazla insansız hava aracı da Rus hava savunma sistemlerince yok edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı