AB'den Google'a 890 milyon avro ceza: İki ihlal nedeniyle yaptırım uygulandı
AB'den Google'a 890 milyon avro ceza: İki ihlal nedeniyle yaptırım uygulandı
İçeriği Görüntüle

Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yönelik hava saldırılarını gece yarısından itibaren yoğunlaştırarak sürdürdü. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, saldırıların yol açtığı can kayıpları ve yaralı sayılarına ilişkin resmi verileri kamuoyu ile paylaştı.

Saldırıda 21 kişi yaralandı

Kliçko, yapılan açıklamada saldırılarda bir kişinin yaşamını yitirdiğini, 21 kişinin yaralandığını duyurdu. Gece boyu durmayan patlama seslerinin ardından kentin birçok noktasında arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı.

Füze ve İHA'lar başkentin tüm ilçelerini hedef aldı

Saldırının askeri niteliği ve kentte yol açtığı tahribatın boyutu yetkililer tarafından detaylandırıldı. Kliçko, saldırılarda füze ve insansız hava araçlarının (İHA) eş zamanlı olarak kullanıldığını aktardı.

Kiev'de çok sayıda apartmanın ve sivil altyapının isabet aldığını belirten Belediye Başkanı, "Başkentin tüm ilçelerinde hasar meydana geldi" dedi.

Saldırıların Ukrayna genelinde sürdüğü bildirildi

Saldırıların sadece Kiev ile sınırlı kalmadığı, Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamayla da teyit edildi. Rus ordusunun ülkenin farklı bölgelerine yönelik stratejik füze ve İHA sevkiyatını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Hipersonik "Oreşnik" füzesinin kullanıldığı iddia edildi

Öte yandan, Rusya'nın Kiev bölgesini hedef alan operasyonunda "Oreşnik" orta menzilli hipersonik balistik füze kullandığına dair bazı görüntüler ve iddialar sosyal medya platformlarında hızla yayıldı.

Savaşın seyrini değiştirebilecek bu mühimmatın kullanımına ilişkin askeri uzmanların incelemeleri devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi