Gençlerbirliği, play-off mücadelesinde umudunu Göztepe yenilgisiyle zora soktu diyebiliriz. Kırmızı-siyahlıların play-off mücadelesine katılması zor ama imkansız değil.

Ahmet Temürtürkan

Göztepe maçı öncesi son 8 maçında 15 puan toplayan Gençlerbirliği umut verse de, bir yerlerdeki aksaklıklar da sürüyor, takımın son iki maçındaki performansı bu günlerin işaretini veriyordu. Bakmayın siz Sinan Hoca'nın Göztepe maçından sonra, ”Süper Lig için sonuna kadar mücadele edeceğiz” laflarına.

Gençlerbirliği play-off mücadelesinin zora girebileceği işaretlerini aslında 2 hafta önce verdi. Başkent temsilcisi, maçlarında nedense ilk yarılarda çok etkili olamıyor. İlk yarı yok, ikinci yarı başlarında coşuyor, 70. dakika sonrasında geriye yaslanıyor, çıkışta kaybettiği toplarla baskıya dayanamayarak golü yiyor. Geri dönüşe çabalasa da bir kör dövüşü sürüyor. Maalesef bireysel hatalar bir türlü düzelmedi, düzeltilemedi.

Sinan Hoca, Göztepe ile şartlarının eşit olmadığını, Göztepe kalecisinin bir yıllık maliyetiyle takımının aynı değerde olduğundan yakınıyor. O zaman adama sorarlar, senin takımdan daha düşük seviyedeki takımlarla da oynadın, sonuç yine hüsran.

Hoca, “Bizim için kaybedilmiş bir şey yok” diyor. Ancak kazanılmış bir şey de yok gibi. Belki bu sezon düşme tehlikesi olmadı. Bu duruma sevinilmeli mi bilemiyorum.

Kırmızı-siyahlılar gelecek hafta ligden düşmüş Giresunspor’u ağırlayacak ve 3 puan alacak. Gençlerbirliği’nin son maçı Tuzla deplasmanında. Tuzlaspor, düşmemek için ölüm kalım mücadelesi veriyor, dolayısıyla oradan puanla dönebilirse ne ala.