Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı kırsal Çelebiler Mahallesi’nde çıkan son dakika yangın, kısa sürede ormanlık alana ulaştı. Sındırgı yangınına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ederken, çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Sındırgı yangını ormanlık alana sıçradı
Balıkesir yangın haberlerine bir yenisi Sındırgı ilçesinden geldi. Çelebiler Mahallesi kırsalında orman dışı alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Alevlerin çevredeki ormanlık alana sıçraması üzerine durum ekiplere bildirildi. İhbarın ardından Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler bölgeye yönlendirildi.
Balıkesir orman yangınına 8 hava aracıyla müdahale
Balıkesir orman yangını için geniş çaplı söndürme çalışması başlatıldı. Bölgeye 4 uçak ve 4 helikopterin yanı sıra 20 arazöz, 10 su ikmal aracı ve 100 personel sevk edildi.
Ekipler, yangının kontrol altına alınması ve alevlerin ormanlık alanda daha geniş bir bölgeye yayılmasının önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Hava araçları da söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Yangınlarda rüzgârın yönü, hava sıcaklığı ve arazinin yapısı ekiplerin müdahalesini etkileyebildiği için sahadaki çalışmalar koordineli şekilde yürütülüyor. Söndürmenin ardından bölgede yeniden alevlenme riskine karşı soğutma çalışmalarının yapılması önem taşıyor.
Balıkesir yangınında söndürme çalışmaları sürüyor
Sındırgı yangınının çıkış nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yangının hangi alanda başladığı ve ormanlık bölgeye nasıl yayıldığına ilişkin ayrıntıların yapılacak incelemelerin ardından netleşmesi bekleniyor.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.




