Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) sonucunda kayıt hakkı kazandığı halde üniversiteye kaydolmayan ya da kayıt işlemini tamamladıktan sonra 9 Aralık 2026'dan önce kendi isteğiyle ilişiğini sonlandıran öğrenciler, öğrenci affı kapsamında yer alabilecek.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) açıklamasına göre, 9 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan "Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile öğrenci affına ilişkin düzenlemeler yürürlüğe girdi. Düzenlemeden yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi ise 9 Aralık 2026 olarak belirlendi.

YÖK, 2026 YKS öğrencileri için değerlendirme yaptı

Bu kapsamda, 2026 YKS sonucunda kayıt hakkı elde ettiği halde kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler ile sınav sonucuyla üniversiteye kayıt yaptırıp 9 Aralık 2026'dan önce kendi isteğiyle ilişiğini kesen öğrencilerin kanun hükümlerinden yararlanıp yararlanamayacağı konusu YÖK Hukuk Müşavirliği tarafından incelendi.

Hukuk Müşavirliğinin görüşünde, söz konusu öğrencilerin kanunda yer alan hükümlerden faydalanması gerektiği ifade edildi.

Tüketici güveninde son durum: Gelecek beklentilerinde iyileşme öne çıktı
Tüketici güveninde son durum: Gelecek beklentilerinde iyileşme öne çıktı
İçeriği Görüntüle

Kayıt yaptırmayan öğrenciler de af kapsamına alındı

Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda, 2026 YKS ile kayıt hakkı kazanmasına rağmen üniversiteye kayıt yaptırmayan öğrencilerin yanı sıra kayıt işlemini tamamladıktan sonra 9 Aralık 2026'ya kadar kendi isteğiyle ilişiğini kesenlerin de öğrenci affı hükümlerinden yararlanması uygun bulundu.

Böylece her iki öğrenci grubunun da kanunda yer alan af düzenlemesinden faydalanabileceği yönünde karar verildi.

Karar üniversitelere bildirildi

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun aldığı karar, tüm üniversitelere iletildi. Böylece 2026 YKS kapsamında kayıt hakkı elde eden ancak kayıt yaptırmayan veya belirtilen tarihe kadar kendi isteğiyle ilişiğini kesen öğrencilerin af hükümlerinden yararlanmasının önü açıldı.

Kaynak: Haber Merkezi