Yunanistan’da yüksek sıcaklıkların etkisi sürerken ülkenin farklı bölgelerinde orman yangınları meydana geldi. Korint ve Grebene illeri ile Sisam Adası’nda çıkan yangınlara söndürme ekipleri tarafından karadan ve havadan müdahale ediliyor.
Korint ilinin Agio Vasilio, Grebene ilinin Perivoli bölgeleri ile Sisam Adası’nın Vangelistra bölgesindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı.
Yangınların ardından ekipler bölgelere sevk edildi. Alevlerin kontrol altına alınması amacıyla karadan yürütülen çalışmalara hava araçlarıyla da destek veriliyor.
Yangın riski turuncu alarm seviyesinde
Yunanistan Sivil Koruma Genel Sekreterliği, bazı bölgelerde yangın riskinin yüksek seviyede bulunduğunu açıkladı.
Mora Yarımadası'nın doğusu, Atina ve çevresi, Korint Bölgesi, Eğriboz Adası ile Ege Denizi'ndeki adalar için yangın riskinin ikinci en yüksek seviye olan turuncu alarm düzeyinde olduğu bildirildi.
Yetkililer, yüksek sıcaklık ve hava koşulları nedeniyle yangın riskinin sürdüğü bölgelerde tedbirlerin devam ettiğini belirtti.
Sıcaklıklar 40 dereceyi aştı
Yunanistan’da hafta sonundan itibaren etkili olan çöl sıcakları ülke genelinde yüksek sıcaklıkların görülmesine neden oldu.
Yunanistan Meteoroloji Dairesinin verilerine göre, ülkedeki 580 meteoroloji istasyonunun 155’inde dün hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıktı. Başkent Atina’da ise sıcaklık 39 derece olarak ölçüldü.
Yüksek sıcaklıkların devam etmesi nedeniyle ülkenin farklı bölgelerinde orman yangını riskinin de sürdüğü bildirildi.




