Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, istinafın CHP Kurultayı’na ilişkin “mutlak butlan” kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde bugün polisin biber gazı kullanarak gerçekleştirdiği müdahaleye tepki gösterdi.

Gülistan Doku soruşturmasında tutuklanan Handan Sonel'in ifadesi ortaya çıktı
Gülistan Doku soruşturmasında tutuklanan Handan Sonel'in ifadesi ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

Karalar açıklamasında, partiye yönelik müdahaleyi eleştirerek CHP Genel Merkezi’nin “ev” olduğunu vurguladı. Bu tür bir polis müdahalesinin kabul edilemez olduğunu belirten Karalar, yaşananların kendilerinde derin bir üzüntü yarattığını ifade etti.

Açıklamasının devamında Karalar şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Halk Partisi bizim evimizdir. Evimize, genel merkezimize yapılan polis müdahalesini hiç kimsenin içine sindirebilmesi mümkün değildir. Bu kabul edilemez durum yüreğimizde büyük yaralar açmıştır.

Emin olun. Cumhuriyet Halk Partisi bu zor günleri de aşacak kudrete sahiptir. Bunun ilk adımı da, daha önce de söylediğim gibi, en kısa sürede kurultayın toplanmasıdır."

Kaynak: ANKA