Ankaragücü, Süper Lig’de deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü’nü 1-0 mağlup etmeyi başardı.
Teknik direktör Marius Sumudica’nın göreve gelmesinin ardından adeta kabuk değiştiren, evinde oynadığı son üç maçını gol yemeden galibiyetle kapatan Gaziantep FK deplasmanı hiç kuşkusuz son dönemin en zorlu sahası olarak dikkat çekiyordu.
Ev sahibi zaten karşılaşmaya da 5 savunma ve 3 de onların önünde toplam 8 oyuncusu ile kalesini savunma mantığıyla başladı.
Ankaragücü son maçında Antalyaspor’a 4-0 mağlup olmuştu ve ayrıca, milli maçlar nedeniyle verilen araların ardından takımların performanslarında dalgalanmalar yaşanması da hemen hiç kimseyi şaşırtmıyordu.
Ancak Antalyaspor karşılaşmasından çıkarılan dersler, Başkent temsilcisinin zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılarak o farklı yenilgi bir anlamda telafi edildi.
Başkent temsilcisinde orta alanın en önemli ismi Tolga Ciğerci’nin antrenman sonrası hissettiği ağrı sonucu çekilen MR’ında sağ alt adalesinde yırtık ve kanama tespit edilmesi nedeniyle forma giyememesi de keyifleri kaçırdı.
Tolga Ciğerci ile aynı bölgede görev yapan, ne hikmetse haftalardır sakatlığı bir türlü iyileşmeyen, Tolunay Kafkas’ın vazgeçilmezlerinden Andrej Djokanovic maçın geniş kadrosunda bile yer almadı.
Forma giydikleri maçlarda kelimenin tam anlamıyla 0 katkıyla oynayan Hayrullah Bilazer ve Matej Hanousek, bu kez teknik direktör Emre Belözoğlu tarafından yedek kulübesine çekildi.
Konyaspor ile 24 Eylül’de oynanan karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Stelios Kitsiou da iki ay sonra yedek kulübesinde boy gösterdi. Sonra da ikinci yarıda oyuna alındı.
Tüm olumsuzluklara karşın Ankaragücü, oyunun ilk bölümünde zorlu deplasmanda denk bir oyun sergilemeyi başardı.
Sarı-lacivertli oyuncular, rakibin Max Gradel, Maxim ve Lazarovic gibi etkili ve tehlikeli oyuncularına alan bırakmadı.
Teknik direktör Emre Belözoğlu’nun skoru dengede tutma planı başarılı oldu.
Bu bölümde Ankaragücü’nün oyun planını Renaldo Cephas’ın sol kanattan yapacağı hızlı ataklar üzerine kurduğunu izledik.
Mücadelenin ilk yarısında her iki ekip açısından da pozisyon üretme anlamında belki de sezonun en kısır maçına tanık olduk.
Karşılaşmada ilk isabetli şut 45+3.dakikada geldi. Bu dakikada Renaldo Cephas’ın şutunu Gaziantep FK kalecisi Florın Constantın Nıta yatarak kontrol etti.
Tam mücadelenin ilk yarısının başladığı gibi golsüz tamamlanması beklenirken, Alper Uludağ’ın son saniyelerdeki şık golü geldi… 45+4.dakikada Alper Uludağ’ın ceza alanı dışından attığı şutta top Florın Constantın Nıta’nın müdahalesine rağmen ağlara gitti.
Oyunun ikinci devresi tempolu başladı.
Gaziantep FK’nın hücumlarını başarıyla savunan Ankaragücü, hızlı ataklarla ev sahibi ekibin kalesinde tehlikeli pozisyonlar üretti.
Ancak, teknik direktör Emre Belözoğlu’nun planları Gaziantep’te tuttu ve Ankaragücü 3 puanın sahibi oldu.
Hakem Ümit Öztürk’e de bir kaç satır ayırayım.
Adeta trafik polisi gibiydi… Her ikili mücadelede düdüğünün sesi stadyumu inletti. Ee arkadaş bir izin ver de futbol oynansın.
Bir de penaltı pozisyonu var ki, ona da devam dedi… 58. dakikada Efkan Bekiroğlu’nun ara pasını ceza alanı içinde alan Atakan Çankaya, Jevtovic’in müdahalesi ile yerde kaldı. Ankaragücü oyuncuları penaltı itirazında bulunurken, hakem Ümit Öztürk devam kararı verdi.