Süper Lig’de Ankaragücü deplasmanda oynadığı kritik karşılaşmada Samsunspor’a 2-1 mağlup oldu.
Kritik derken laf olsun diye yazmadım…
Ligde son 9 haftaya girildi.
Puanları birbirine yakın iki ekibin mücadelesi, ligin alt sıralarından uzaklaşma anlamında çok çok önemliydi.
Başkent ekibinde Ertaç Özbir, Efkan Bekiroğlu, Ali Sowe, Garry Rodrigues sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada yer almadı.
Ankaragücü’nde sakat oyuncuların çokluğunun yanı sıra, son galibiyetini 24 Ocak’ta Fatih Karagümrük karşısında elde eden Ankaragücü, o maçtan sonra bugün oynanan Samsunspor maçı da dahil tam 7 karşılaşmada üç puanı bir arada göremedi.
Bu stresle karşılaşmaya çıkan Ankaragücü, sezon başından bu yana, en sıkıntılı, en sorun yaşadığı, en çaresiz kaldığı maçlarından birini oynadı.
Samsunspor özellikle oyunun ilk yarısında Ankaragücü ceza alanına öyle hızlı geldi ki, bu dakikalarda her atakta sarı lacivertliler sıkıntılı anlar yaşadı.
Karşılaşmaya ev sahibi ekip oldukça agresif başladı.
Özellikle Zeki Yavru, Başkent ekibinin sol kanadını adeta evinin salonuna çevirdi. Aldığı her topla sarı-lacivertlilerin ceza alanına geldi.
Ev sahibi, yaptığı baskı ile Ankaragücü’nün kendi sahasından çıkmasına izin vermedi.
Osman Çelik’in kaçırdığı iki pozisyon gol olsa, daha ilk yarıda ev sahibi farklı bir skora ulaşabilirdi.
Bunun sonucunda da henüz 12. dakikada Samsunspor öne geçti. Bu dakikada Zeki Yavru’nun ceza alanı içine gönderdiği topu Carl Johan Holse Justesen filelere gönderdi.
Ankaragücü bu gole hemen karşılık verdi. İşin gerçeği bu bir şans golüydü. 14. dakikada Pedrinho’nun faul atışından ceza alanına havalandırdığı top, önce Lubomir Satka’nın sonra da Alim Öztürk’ün kafasına çarpıp ağlara gitti.
Teknik direktör Emre Belözoğlu, beraberliği yeterli görmüş olacak ki, ikinci yarıda savunma ağırlıklı oyunculara forma verdi.
Üç değişiklik yapan Emre Belözoğlu, savunmanın solunda oynayan stoper Mert Çetin’i, kondisyonu yeterli olmayan Riccardo Saponara ve Chrıstıan Mougang Bassogog’u kenara aldı. Orijinal mevki sol bek olan Kazımcan Karataş ile savunma becerileri daha yüksek olan Ali Kaan Güneren ve sağ kanada da Olimpiu Morutan’ı aldı.
Böylece, ilk yarıda her atakta Samsunspor’un rahatlıkla geçtiği sol kanadı ve orta sahayı güçlendirmeyi hedefledi.
Bunda da başarılı oldu.
İkinci yarıda da ev sahibinin baskısı vardı. Ancak, her atak sarı-lacivertli duvara çarptı.
Sonra da oyun orta sahada kilitlendi.
Plan, ikinci yarının sonlarına kadar tuttu.
Ancak 83. dakikada ev sahibi ekip Jules Olivier Ntcham’ın yakın mesafaden vuruşuyla 2-1 üstünlüğü getiren golü kaydetti.
Peşpeşe beklenmeyen sonuçlar Ankaragücü’nü şu an hiç de aklında olmayan bir noktaya getirdi.