Ankaragücü, son haftaların en formda takımı Başakşehir’i evinde oynadığı mücadelede 2-1 mağlup etti.
Maç öncesi her iki takımı analiz ettiğimizde karşımıza ev sahibi Ankaragücü açısından hiç de olumlu olmayan, parlak olmayan, umut vermeyen istatiklerle karşılaşıyoruz.
Son 7 maçında galibiyete hasret kalan Başkent ekibi, son 5 maçtan ise sadece 1 puan elde edebilmiş.
Konuk ekip Başakşehir ise ilk beş içinde yer alıp Avrupa Kupaları’na gitmek hedefiyle mücadele ediyor. Son üç maçını gol yemeden galibiyetle tamamlayarak Ankara’ya oldukça formda gelen bir ekip.
Ankaragücü açısından kaybolan özgüvenin kazanılması açısından mutlak galibiyetle tamamlanması gereken bir maçtı ve sarı lacivertliler karşılaşmaya agresif, ancak telaşlı başladı.
Puan sıralamasındaki kritik pozisyonu nedeniyle özellikle ilk yarıda bir an önce gol atma isteği, bulunan pozisyonların acemice harcanmasına neden oldu.
Başkent ekibi mücadelenin ilk yarısında savunmasında çok dikkatli oynadı. Neredeyse rakibine uzaktan şut atma şansı bile tanımadı.
Bu karşılaşma bize Ankaragücü futbolcularının sahaya tam konsantrasyon ile çıkmaları halinde ligde yenemeyecekleri, en azından puan alamayacakları takım olmadığını gösterdi.
Aynı Türkiye Kupası’ndan Fenerbahçe’nin elendiği maçta olduğu gibi.
Ali Sowe Ankaragücü taraftarının göz bebeği…
İyi gününde takımı için yapmayacağı yok.
Ali Sowe, Başakşehir karşısında biraz kıpırdanınca galibiyetin baş mimarı oldu.
Tolga Ciğerci’nin 57. dakikada penaltıdan kazandırdığı golde, penaltıyı alan oyuncu Gambiyalı golcüydü.
Bahadır Han Güngördü’nün 67. dakikada uzun pasını alıp, sarı lacivertlileri 2-0 öne geçiren golü attı ve takımını nispeten rahatlattı.
Nispeten diyorum çünkü hakem Cihan Aydın’ın oynanmamış süre olarak eklediği 8 dakika geçmek bilmedi.
Ankaragücü kazanılması gereken bir maçı kayıpsız geçmeyi bildi.