Ankaragücü, Süper Lig’in 14. haftasında evinde oynadığı karşılaşmada Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı.
Ankaragücü Beşiktaş maçına deplasmanda Gaziantep FK galibiyetine ulaşan ekipten tek değişiklikle çıktı. O maçta sarı gördüğü için cezalı duruma düşen Uros Radakovic’in yerine Yıldırım Mert Çetin görev aldı.
Eryaman Stadyumu, bir futbol izleyicisi için aradığı hemen her şeyi sunuyordu.
Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın öncülüğünde uzun yıllar sonra Beşiktaş taraftraının da yer aldığı tıklım tıklım, iğne atsan yere düşmeyecek tribünler…
Mükemmel ambiyans, nefes kesen mücadele…
Maç öncesi konuk ekibin teknik direktörü Rıza Çalımbay, her açıklamasında Rosier, Rashica, Ghezzal, Bailly, Onana, Tayfur ve Masuaku’nun sakatlıkları nedeniyle forma giyemediklerini ifade ederken, Ankaragücü maçının kendileri için önümüzdeki hafta oynayacakları Fenerbahçe maçından çok çok önemli olduğunu dile getirdi.
Siyah beyazlı takımın ne kadar eksik oyuncuları olsa da, Rıza Çalımbay’ın göreve gelmesinin ardından Süper Lig’deki iki maçını da kazanan Beşiktaş, Ankara’ya da 3 puan hedefiyle geldi.
Ancak, Emre Belözoğlu’nun kısa sürede Ankaragücü oyuncularının ne yapıp, ne yapamayacağının teşhisini net bir şekilde koymasının ardından Başkent ekibi, geçen haftaki Gaziantep FK maçının ardından Beşiktaş karşısında da nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı.
Daha maçın ilk saniyelerinden itibaren rakibine alan bırakmadı…
Sarı lacivertli oyuncular tüm güçleriyle mücadele etti…
Hızlı hücumlarla da rakibine soğuk terler döktürdü.
Ankaragücü’nün Antalyaspor’a 4-0 yenildiği maçın ardından ekranlara çıkıp, sarı lacivertli camiadan özür dileyen ve bir daha böyle bir performans sergilemeyeceğini dile getiren Pedrinho, Gaziantep FK maçında olduğu gibi Beşiktaş maçında da en kilit oyuncuların başında geldi.
Adeta sahada basmadık yer bırakmadı.
Özellikle oyunun ilk yarısında Ankaragücü’nün hücumları öyle yoğundu ki, Beşiktaş savunması soluklanacak vakit bile bulamadı.
Sonuçta da Ankaragücü Gambiyalı santraforu Ali Sowe ile gole kavuştu…
İkisi Süper Lig, biri de Türkiye Kupası maçı olmak üzere son üç Beşiktaş maçını da boş geçmeyen Gambiyalı santrafor, 21. dakikada Efkan Bekiroğlu’nun pasıyla buluştu… Ali Sowe, Necip Uysal ve Omar Colley’i oyundan düşürüp, çaprazdan yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu.
Mücadelenin ikinci bölümünde Ankaragücü, oyunu kendi ceza alanı önünde kabul etti.
Bu nedenle de konuk ekip orta sahayı zorlanmadan ve hızlıca geçip, sarı laciverti ekibin ceza alanı önünde kalabalık bir şekilde gol aramaya başladı.
Anlık konsantrasyon eksikliği sonunda da Beşiktaş beraberliği yakaladı.
Oyunun geneline bakıldığında Ankaragücü’nün galibiyeti kaçırdığını söylemek yanlış olmaz.
Son olarak Cephas ile ilgili düşüncemi aktarmak istiyorum.
Ankaragücü’ne transfer olduktan sonra ilk maçını izledikten sonra Renaldo Cephas’ın gelişmeye ihtiyacı olduğu görüşümü aktarmıştım… Eminin teknik direktör Emre Belözoğlu, Cephas’ın son hamleyi olumlu bir şekilde yapabilmesi konusunda çalıştıracaktır… Jamaikalı sol kanat, bu eksikliğini aştığında rakipler için korkulu bir oyuncu olacaktır.