İstanbul Ataşehir Metropol İstanbul Sergi Salonlarında Büyük Önder Atatürk’ün asker ve sivil hayatında giydiği elbiseler sergilenmiştir. 
Nova Arsa ana sponsorluğunda Ataşehir Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı’nın öncülüğünde 125 kıyafetin yer aldığı sergiyi her gün çok sayıda Atatürk seven ziyaret etmektedir. 
Atatürk’ün giysilerinin sergilendiği diğer bir sergide Das Das salonlarına açılmıştır. Açılış sırasında pop rock müziğin başarılı ismi İlhan Güryalçın Aktürk’ün sevdiği şarkılardan ibaret bir program sunmuştur. 
“Atütürk’ün hayatı boyunca giymiş olduğu askeri ve sivil kıyafetlerinin sergilendiği bu etkinlikle şarkısı ilhan Güryalçın “Manastır Türküsü”, “Yemen Türküsü”, “Yiğidim Aslanım” ve “İzmir Marşı” gibi eserler ile sergiye renk katmıştır. 
ATATÜRK VE CUMHURİYET TEMALI ATATÜRK’ÜN GİYSİLERİ SERGİSİ 
Adana’da cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen “Atatürk ve Cumhuriyet” temalı kostümlü sergi ilgiyle izlenmiştir. Tepebağ Hatip Ortaokulu salonlarında seyirci ile buluşan eserler büyük beğeni topladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü çok sesli korosu 100. Yıl Marşını seslendirdi. Adana Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu “Cumhuriyet Sokağı” temalı oratoryo davetliler tarafından ayakta alkışlandı. 
ATATÜRK TABLOSU VE NEJAT UYGUR 
Denizli Büyükşehir Belediyesi “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Tiyatrosu” başlıklı bir etkinlik düzenlemiş efsane tiyatro ustası Nejat Uygur’un oğulları Süheyl ve Behzat Uygur’un katıldıkları bu etkinlik sırasında 1987 yılında turne sırasında Nejat Uygur’un yaptığı tarihi Atatürk tablosunu o yıllarda belediye başkanlığına hediye edilen yağlı boya tarihi tablo belediyenin deposunda 2020 yılında bulunarak tekrar tiyatro sahnesinde seyircinin beğenisine sunulmuştur. 
ATATÜRK VE AĞAÇ SEVGİSİ 
Gazeteci Ahmet Aydın Akansu, Atatürk’ün ağaç sevgisini Türkiye’nin anıt ağaçlarının fotoğraflarını çekerek bir sergi oluşturmuş. En yaşlısı 2050 yaşında olan ağaçlardan oluşan 25 fotoğrafın sergilendiği İzmir Cumhuriyet İlkokulu salonlarında ziyaretçiler tarafından zevkle izlenmektedir.
ATATÜRK VE ÇAĞDAŞ KARAGÖZ SERGİSİ
“25. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali” bu yıl “100’de 25” sloganı ile düzenlendi. Bir süre açık kalacak olan sergi ve kukla gösterilerine çok sayıda dış ülkeden de katılım oldu. “Çağdaşımız Karagöz” sergisi ile sanatçı, yönetmen Cengiz Özek, özel kukla Karagöz koleksiyonu ile festivalde ayrıca yer almış. 
ATATÜRK’ÜN KARARGÂHI RESTORE EDİLECEK
Mustafa Kemal Atatürk’ün 19. Tümen Komutanlığı yaptığı dönemde kullandığı Eceabat Maydos fırka karargâhı cumhuriyetin 100. Yılı nedenliyle Opet tarafından restore edilecek. Çanakkale Eceabat’ta bulunan tarihi yapı en kısa zamanda restore edilip 2024 yılında törenle hizmete sokulacak. 
25 Şubat 1915’te 57. Alay ile birlikte Tekirdağ’dan Maydos’a ulaşan Mustafa Kemal Atatürk için de bina içinde giysilerinden ve kullandığı eşyalarından ibaret bir müze açılacak.