"Karanlıkta akan bir yıldız: Mustafa Kemal Atatürk”
Yazar ve araştırmacı Fahri Özdemir, uzun yıllar süren çalışmalarının ardından "Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal" adlı kitabını okurların beğenisine sundu. Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye şiiriyle başlayan dizelerle dikkat çeken eser, içeriği ve boyutuyla öne çıkarak, içinde çok az bilinen veya hiç bilinmeyen 400 adet Atatürk fotoğrafına yer vermesiyle özel bir kitap olarak öne çıkmaktadır. Ayrıca, dönemsel objeler, dergi ve gazetelerdeki yazışmalar da döneme ışık tutması açısından kitaba ayrı bir değer katmıştır.
Fahri Özdemir, 7 yıl önce hazırlanmaya başladığı bu son derece kıymetli eserinin yanı sıra, 10 yıl önce İzmir'de kurulan Folkart Gallery’de bir sergi düzenlemiştir. Bugüne kadar 19 serginin açıldığı bu sanat merkezinde "Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk" sergisi ziyaret edilirken, kitabın da satışı yapılmakta olup bu ilginç albüm sergisi 31 Mart tarihine kadar İzmir'de açık kalacaktır. Daha sonra, 23 Nisan 2024 tarihinde Ankara'da ve 29 Ekim 2024 tarihinde de İstanbul'da sanatseverlerle buluşacaktır.
“Maviye Dönüşen Gölge” 
Abidin Celal Binzet'in yağlıboya resimlerinden oluşan “Maviye Dönüşen Gölge” sergisi, Ankara Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde açıldı. İkinci kişisel sergisinde bir konuşma da yapan Binzet’i ünlü yazar Mustafa Balbay da yalnız bırakmadı.
Alevli Günler oyunu beğenildi 
Bahtiyar Engin, Erkan Can, Güven Kıraç ve Levent Ülger gibi ünlü aktörlerin başrolünü paylaştığı tiyatro oyunu Alevli Günler, tiyatroseverler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Irmak Bahçeci'nin yazdığı ve Yıldıray Şahinler'in yönettiği bu trajikomik sahne oyunu sezon boyunca sahnelenecek.
Cem Karaca’nın Gözyaşları
8 Şubat 2004'te hayatını kaybeden ünlü sanatçı Cem Karaca’nın yaşamı beyazperdeye taşınıyor. Yapıtta, Cem Karaca'ya ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu, Karaca’nın annesine oyuncu Melisa Aslı Pamuk hayat verecek. "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi, 2024 Ocak ayında sinemalarda gösterime girecek.
“Hanedandan Bir Sultan Sabiha”
Tanınmış yazar, araştırmacı İpek Çalışlar, son Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin’in kızı Rukiye Sabiha Sultan’ın maceralı yaşamını kitaplaştırdı. Latife Hanım, Halide Edip ve Atatürk biyografilerini yazan İpek Çalışlar, kuvvetli şahsiyeti, boyun eğmez tabiatı, güzelliği ve sadeliği ile güzel sultanın hayatını kitap haline getirmiş.
İdil Biret’e saygı gecesi 
İlerlemiş yaşı nedeniyle ünlü piyanist İdil Biret adına İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonlarında bir saygı gecesi düzenlendi. Türk klasik piyano ekolünün genç temsilcisi Can Çamur'un şefliğinde düzenlenen gecede, dünya çapında ünlü müzisyenlerin eserleri CRR Orkestrası eşliğinde müzikseverlere sunuldu. Gecede ayrıca 15 dakikalık İdil Biret belgeseli de gösterildi.
Furkan Andıç ekranlara dönüyor
Tanınmış oyuncu Furkan Andıç, uzun bir süredir süren sessizliğini bozarak, 2 film için sözleşme imzaladı. Müge Uğurlar'ın yönettiği bağımsız filminin yanı sıra, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Cadı" adlı filmde de rol alacak. Furkan Andıç'ın bu iki yapıtı, 2024 yılında gösterime girecek.
"Mutluyuz" 29 Aralık'ta gösterime girecek
Yasemin Sakallıoğlu’nun hem yazıp hem başrolünü oynadığı “Mutluyuz” adlı filmin çekimleri tamamlanmıştır. Zengin bir oyuncu kadrosuna sahip olan film, 29 Aralık tarihinde Almanya, Hollanda ve Türkiye'de vizyona girecektir."