2023’ü ü geride bıraktığımız bu yıl, Türk dizi ve film endüstrisi için büyük bir başarı dönemi oldu. Hem yurt içinde hem de yurt dışında geniş izleyici kitlesine ulaşan yapımlar, milyonlarca kişiyi beyaz perde ve ekranlarla buluşturdu. 2024 yılında ise film ve dizi dünyamıza iddialı projelerle giriş yapma hazırlığında.
“ALTIN KAFES”
“Altın Kafes” adlı dizi, ülkenin sayılı zenginlerinden Beyoğlu ailesinin veliahdı Onur ile ailenin okulunda öğretmenlik yapan idealist Zeynep'in büyük bedeller ödeyecekleri aşk hikayesini ekranlara taşıyacak. Başrollerde Aytaç Şaşmaz ve Şifanur Gül yer alacak. Dizi aynı zamanda Ebru Cündübeyoğlu, Hayal Köseoğlu, Hilmi Cem İntepe, Murat Kılıç, Sacide Taner ve Cansu Mumcu gibi oyuncuları da bünyesinde barındırıyor. Senaryosunu Rahşan Çiğdem İnan'ın yazdığı dizinin yönetmen koltuğunda ise Cem Akyoldaş oturuyor.
"ÖLENE KADAR"
Bu sezon Kanal D'de yayınlanacak olan "Ölene Kadar" adlı dizinin yönetmeni Serdar Gözelekli olup yapıt, Cannes’da düzenlenen MIPCOM fuarında Türkiye çekimine izin verilen bir anlaşma ile hayata geçirilmiş.
"AŞK MEVSİMİ"
"Aşk Mevsimi" adlı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini Murat Şeker üstleniyor. Senaryosunu Ali Tanrıverdi'nin yazdığı filmin başrollerini Dilen Çiçek Deniz ve Cem Yiğit Üzüm oynuyor. Film, 9 Şubat 2024 tarihinde vizyona girecek. Kadroda Fırat Danış, Duygu Sarışın, Çiçek Dilligil, Murat Karasu ve ünlü oyuncu Perihan Savaş da yer alıyor.
"TEREDDÜT ÇİZGİSİ"
"Tereddüt Çizgisi" adlı yapıt, yönetmen Selman Macar'ın Zürih Festivali'nde gösterime giren ve en iyi film seçilen bir filmidir. Golden Eye Ödülü ile öne çıkan Selman Nacar'ın başarılı projesinde Tülin Özen, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin ve Erdem Şenocak gibi sanatçılar rol almıştır.
"BAŞKAN" GÖSTERİME HAZIR
Zengin bir oyuncu kadrosu ile Tunceli Ovacık'ta çekimi yapılan "Başkan" adlı film, komedi türünde bir yapıttır. Bir kasabadaki belediye seçimlerine odaklanan filmde Diren Polat Oğulları ve Necip Memili başrolleri paylaşıyor. Filmin yönetmeni Ulaş Bahadır olup Lale Algan yapımcılığındadır. Filmin kadrosunda Büşra Pekin, Nursel Köse, Şerif Sezer, Füsun Demirel yer almaktadır. "Başkan", şubat ayı başında vizyona girecek.
"YAREN LEYLEK" ÇEKİMLERİ BİTTİ
"Yaren Leylek" adlı film, Bursa'da yaşayan balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren Leylek'in dostluğunu konu alıyor. Senaryosunu Arzu Yurtseven'in yazdığı film, yönetmen Onur Uzun'un uzun uğraşları sonucunda seyirci ile buluşacak. 
Başrollerde Buğra Gülsoy, Hande Özdemir, Seçkin Özdemir, Azra Aksu, Emir Ali Dogrul gibi sanatçılar yer alıyor.
BİHTER FİLMİ VİZYONDA
Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü eseri Aşk-ı Memnu, bu kez de film olarak beyaz perdeye aktarılıyor. Defalarca film konusu olup dizisi ile seyirci rekorları kıran bu yapıtın yeni çekiminde Bihter'i Farah Zeynep Abdullah canlandırırken, Hande Ataizi, Boran Kuzum, Ebru Özkan gibi ünlü oyuncular da filmde rol alıyor.