7 Ekim’de Hamas saldırısı ile başlayan ve ikinci ayına giren savaşın etkisi kısa sürede pek çok batılı ülkede de görülmeye başladı. 
İsrail-Filistin arasında uzun yıllardan beri çeşitli nedenlerle süren son çatışmanın en kanlı dönemine tanık oluyoruz.  Gazze’de dünyanın gözü önünde işlenen katliamlara seyirci kalan pek çok ülkenin yanı sıra ünlü isimler de bu kanlı vahşete karşı gelirlerse onlar da en az Filistinliler gibi yok edilmek istenmektedir. 
Yani “Sen misin İsrail’i kötüleyen” listesi arasında dünyaca pek çok ünlü isim bulunmaktadır. Ne var ki bu ünlü isimler İsrail’in kara listesine geçmişlerdir. Kültürel etkinlikler Filistin’e destek nedeniyle iptal edilirken film festivallerine katılan yapıtlar gösterimden çekiliyor, sanatçıların iş anlaşmalarına son veriliyor. 
İşte İsrail'in bu barbar girişimine karşı gelip de aforoz edilen ünlüler: Hollywood yıldızı, dünya starı şu günlerde ünlü soprano Maria Callas’ın hayatına ait çekilen filmde başrol oyuncusu Angelina Jolie, Gazze’de yaşananlara tepki gösterdiği için çekimi yapılan film iptal edildi. Babası ünlü Amerikalı aktör Jon Voight bile kızının açıklamalarını saçmalıkla değerlendirdi. 
“Gazze toplu mezara döndü” diyen Angelina Jolie’yi İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog yalan söylemekle itham etti. 
İsrail’in kara listesine girenler: Filistinli yazar Adania Shibli, Frankfurt kitap fuarında ödül alacaktı. Pulitzer ödüllü yazar Viet Thanh Nguyen: New York’ta önemli bir mekânda konuşma yapacaktı, iptal edildi. Çinli sanatçı Ai Weiwei’nin Londra’da açılışı yapılacak olan sergisi süresiz askıya alındı. 
Ünlü piyanist Fazıl Say’ın İsviçre konserlerine engel olundu. Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Dışişleri Bakanı Mélanie Joly da bu listede yer alan iki ünlü politikacı. Dünyanın en zengin iş insanı olup Tesla’nın yöneticisi Elon Musk, Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle suçlandı. 
Cezayir asıllı Fransız milli futbolcu Karim Benzeme Fas asıllı Hollandalı futbolcu Anwar El Ghazi, Fransız Nice kulübünde futbolcu, Cezayir asıllı Youcef Atal gibi pek çok ünlü sporcunun kulüpleri ile ilişkisi kesilmiştir 
Gerekçeleri ise İsrail’in çoluk çocuk demeyip öldürmesidir.  
Ünlü müzisyen, Pink Floyd’un kurucusu Roger Waters’ın da Filistin’i destekleyen açıklamalarıyla Arjantin ve Uruguay konserleri iptal edilmiştir. 
“Sen misin İsrail’i kötüleyen?” listesine dahil olan bir ünlü sinema oyuncusu ise Meksikalı yıldız Melissa Barrera olmuştur. Yahudi düşmanı olup Çığlık adlı filmden kovulan ünlü oyuncunun yanı sıra aynı yapıtta rol alan Jenna Ortega da işinden oldu. 
Dünyaca ünlü sinema oyuncusu Susan Saradon da Filistin’in özgürlüğü için düzenlenen yürüyüşe katlığı için menajerlik ajansı tarafından kovulmuştur. Bu arada ünlü aktör Tom Cruise’un menajeri ve Hollywood’un artist ajansı CAA’nın yönetmeni olan Maha Dakhil de Filistin krizinin şerrine uğramıştır.