Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ile “bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarına ilişkin çalışma başlatıldı.
İnternet ve sosyal medya üzerinden dolandırıcılık iddiası
Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, şüphelilerin internet ve sosyal medya platformlarını kullanarak araç kiralama, evde ek iş, cep telefonu, oto yedek parça, tarım ve hayvancılık aletleri gibi ürünleri satma ya da iş imkanı sunma vaadiyle vatandaşları dolandırdığı belirlendi.
Şüpheli hesaplarında 700 milyon liralık işlem hacmi
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından sağlanan ham veriler üzerinden yapılan incelemelerde, şüphelilere ait hesaplarda toplam 700 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu tespit edildi.
10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi
Soruşturma kapsamında Mardin'in yanı sıra Mersin, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Muş, İstanbul, Gaziantep ve Bitlis'te eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda tabanca, 30 fişek, 2 şarjör, 14 cep telefonu, 14 SIM kartı, tablet, 4 USB bellek ve hafıza kartı ele geçirildi. Firari durumda bulunan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.




