Halkbank erkek voleybol takımının kaptanı Nimir Abdelaziz başarıdan başarıya koşuyor. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Abdelaziz, ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın elinden aldı.

Nimir Abdelaziz1Ödül üzerine ödül...

Halkbank erkek voleybol takımının kaptanı Nimir Abdelaziz başarıdan başarıya koşuyor.
Karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Abdelaziz, ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın elinden aldı.

Bu sonuçla yaşayan kulüpler arasında en fazla birincilik kürsüsüne çıkan Efelerimiz, toplamdaki 10. şampiyonluğuna 41 yıllık tarihinde tekrarlanması zor bir başarıya imza attı.
Son şampiyonluğunu yine Baş Antrenörü Slobodan Kovac’la elde eden Halk'ın Efeleri, bu sonuçla ligi de tek yenilgiyle kapatmış oldu.

Güreş

Güreş nerede ise orada hazır

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonumuz Ahmet Ayık, 85 yaşında bulunmasına karşılık, memleketi Sivas’ta düzenlenen 15 yaş Türkiye Şampiyonasına nezaret etti.

Genç güreşçilerin minderdeki mücadelesini çok beğenen yaşayan efsanelerimizden Ahmet Ayık, 3 gün süre ile memleketi Sivas’ta hem güreş, hem de Sivas özlemini giderirken “gelecekte bu Ata sporumuzun Tahta Akgül gibi Şampiyonlarla daha yükseklere çıkacağını” söyledi.

Çocukların Başkent'te tuttukları takım

Yapılan incelemeye göre Başkent’teki çocukların büyük kısmının Ankaragücü taraftarı oldukları açıklandı. Ankara’daki araştırmada bu gerçek ortaya çıkarken, ikinci sırada ise Gençlerbirliği geldi.

Yanlış yolcunun keyfi

SlovakUzun boyu ve golcülüğü ile dikkat çeken Ankaragücü’nün futbolcusu Slovak Robert Vittek başından geçen olayı bir sohbette açıkladı. Robert Vittek anısında şu ifadeleri kullandı; “Ankaragücü için Ankara’ya vardığımda çok komik bir olay yaşadım. Kulübün şoförü beni dış hatlar terminalinde bekliyordu ama ben iç hatlar terminalinde inmiştim. Ben inmeden önce havalimanında birisi kulübün arabasına binmiş ve şoför o kişiyi tesislere götürmüş. Şoförün götürdüğü o yanlış kişi, kulüp restoranına gidip sessiz bir yerde yemek yemiş. Şoför, kulüpteki yöneticiyi restorana götürmüş. Restorana giden yönetici, o yanlış kişiyi görünce neredeyse kalp krizi geçirecekmiş. Bu yüzden ben de hemen bir taksi tutup, havalimanından kulüp tesislerine tek başıma gitmiştim. Oraya gittiğimde o kişi kulüp tesislerinin girişinde sessizce sigara içiyordu...”

Levent Topsakal

9 Haziran 1966 yılında İstanbul’da doğdu. Basketbola 1977'de başladı. Eczacıbaşı, İTÜ, Efes Pilsen, Fenerbahçe, Galatasaray, Tofaş SAS, Beşiktaş ve Ülker'de oynadı. 1.90 metre boyu ile başarılı skorerlerden biri oldu. 85 kez millî formayı giydi. 16 Nisan 1983'te oynanan Türkiye-İrlanda yıldızlar maçında 78 sayı kaydetti. 1990-91 sezonunda Fenerbahçe'nin Deplasmanlı Basketbol Ligi'nde ilk kez şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu ve sezonun en değerli oyuncusu seçildi. 1995'te Galatasaray formasıyla Türkiye Kupası şampiyonluğunu yaşadı, Tofaş SAS formasıyla da 1997'de Koraç Kupası'nda final oynadı.

Levent Topsakal