Güray SOYSAL

Güray SOYSAL

İZMİR’E VAR, ANKARA’YA YOK

Alsancak Stadına İzmirliler nihayet kavuştu. Türkiye’nin üçüncü kenti İzmirliler Alsancak Stadına nihayet kavuşmanın mutluluğu içinde. Zaman biraz uzadı, ancak sonuçta 130 milyon lira sarfı ile Ege’nin bu kenti futbolda bir stada daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Bu konuda emeği geçenleri kutlarım. Ancak, Türkiye'mizin ikinci büyük kenti olan Başkent Ankara’nın spor tesisi fukaralığı ise devam ettiğini, buradan haykırmak istiyorum.

SADECE BU TESİS YETMEZ

Her fırsatta Başkent Ankara’nın tesis fukaralığını dile getiriyorum. Ancak… Söz konusu Başkent Ankara olunca yetkililerin kulakları duymaz, gözleri görmez duruma girerler. Biz ise bu konuyu, usanmadan yazmaya devam edeceğiz Onlar da mevcut görüntüleri ile Başkent’ten uzaklarda olmaya gayret edecekler. Geçenlerde bu konuda hafif bir kıpırdanma kulağıma geldi. Uzun zaman öncesinde yıkılan Anıttepe Yüzme Havuzunun ihalesi yapılmış ve inşaatına hemen başlanacağını duydum. Bu konuda adım atılırsa, yetkilileri alkışlar ve verilen diğer sözlerin yerine gelmesini beklerim. Sonuç olarak… Diğerleri ne olacağını beklemeye devam edeceğim.

DONDURMALAR BAŞKAN’DAN

Minderdeki başarısını Güreş Federasyonu Başkanlığına taşımaya başlayan Şeref Eroğlu, bu kez hemşehrilerinin ziyaretçi akına uğradı. Son ziyaretçi Kahramanmaraş’ın meşhur dondurma markası, MADO’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Kanbur oldu. Son derece sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Atilla Kanbur, Şeref Eroğlu’nun Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği çok değerli bir sporcu olduğunu belirterek “Bizler Şeref Eroğlu’nun Avrupa şampiyonlukları ile gururlandık, yetmedi dünya şampiyonu oldu, yetmedi Olimpiyat ikincisi oldu. İlklere imza atan şampiyon sporcumuz Şeref Eroğlu kardeşimiz şimdi de Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı olarak bir kez daha tüm hemşehrilerimizin yüreğini kabarttı” diyor. Anlaşılan bundan sonra dondurmalar Başkan Şeref Eroğlu’dan gelecek.

GAZİ ÜNİVERSİTESİNE YAKIŞMIYOR

Bu Üniversite her zaman kafamda sporcu yetiştiren bir eğitim kurumu olarak yer almıştı. Küçük oğlum, bu okulun spor bölümünü bitirirken, Gazi Üniversitesi eğitim kurumu olarak her zaman ön planlarda yer almıştı. Bu düşüncem yine devam edecek. Ancak… Torunumun maçı için gittiğim Gazi Üniversitesinin futbol sahasını görünce, kafamdaki güzellikler bir anda gölgelendi. Düşüncelerimin nasıl gölgelendiğini kısaca söyleyeyim. Sahanın yanındaki atletizm pistinin üzerine serilen sentetik zemin, tam manası ile dökülüyor. Bu zemindeki sentetikler tam manası patlak durumda. Görüntüde çirkinlik sadece bununla kalmıyor. Saha kenarlarında oluklu boruların çoğu kırılmış veya yerinden çıkıp, görüntüdeki boşluk futbol yapmak isteyenlere adeta bir tuzak gibi duruyor. Gazi Üniversitesi için düşüncelerim devamlı olması için rektör veya dekanın bu çirkinliklere müdahale zamanı gelipte, geçiyor bile. Yani… Spor ve sporcu yuvası Gazi Üniversitesine bu görüntüler hiç mi hiç yakışmıyor.

YAPILAN İŞ GÜZEL…

Ankaragücü yöneticileri halkla sosyal ilişki kurmaya başlamaları dikkat çekiyor. Sahadaki sonuçlara göre akla gelen Lider Ankaragücü, bu düşüncesini, çeşitlendirmeye başladı. Son örneği, bir İlkokula gidip, çocuklarla sarmaş dolaş olmalarını gösterebiliriz. Altındağ’daki Özdemir Gürocak İlkokuluna giden Ankaragücü yöneticileri öğrencilere boyama kitabı ve kırtasiye malzemesi yanında forma ve atkı hediye etmeleri takdirle karşılandı. Sosyal olayları ön plana çıkarmaya başlayan Ankaragücü yöneticileri önümüzdeki günlerde bu güzelliklerini artıracaklarına inanıyor.

ŞAMPİYON BU KEZ YÖNETİMDE

Ülkemize güreşte kadınlarda dünya Şampiyonluğunu getiren Yasemin Adar, şimdilerde Güreş Federasyonunda yönetici olarak görev yapacak. Şeref Eroğlu Başkanlığındaki Güreş Federasyonunun kadınlardan sorumlu yönetim kurulu üyeliğinde bulunan Yasemin Adar’ın minderdeki faal sporculuğu şimdilerde, masada devam edecek. Sporculuğuna devam edip etmemek konusunda kararı bulunmayan Yasemin Adar’ın, bilhassa kadın güreşimize çok faydalı olacağı görüşündeyim.

Unutulmayanlar: HALDUN ALAGAŞ

16 Kasım 1970’de İzmit’te dünyaya gelen Türk karatesinin başarılı ismi, 70 kilo kategorisinde kumite disiplininde müsabakalara katıldı. Defalarca Avrupa ve Dünya şampiyonlukları yaşamış, kategorisinde dünya sıralamasında birinci sıraya yükseldi. Haldun Alagaş, ilk ve orta öğretim hayatını burada tamamladıktan sonra, 1989'da lise mezuniyeti sonrası Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümüne kaydoldu. Fakat İngilizce hazırlık sınıfının ilk döneminde eğitimini bıraktı. 1991'ded Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne kaydolmuş ve buradan lisans derecesi ile mezun oldu. Haldun Alagaş evli ve iki çocuk sahibi bulunuyor.

Doğru söze ne denir?

Bir ulusun türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan da güçlüdür. WİLLİAM SHAKESPEARE