TÜM mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı’na bağışlayan 'Sanat Güneşi' Zeki Müren, vefatının 23’üncü yıl dönümünde çok sevdiği Bodrum’da anıldı. Zeki Müren'in ölüm yıl dönümü haftası dolayısıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Zeki Müren Müzesi iki günlüğüne ücretsiz olarak halka açılırken, her sene olduğu gibi gündüz Zeki Müren Müzesi’nde mevlit okutuldu, akşam ise Antik Tiyatro’da yoğun bir katılımla sanatçı Gökhan Sezen’in sahne aldığı anma konseri gerçekleştirildi. Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde Türk Eğitim Vakfı ile TSK Mehmetçik Vakfı işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bodrum Kaymakamlığı'nın destekleriyle düzenlenen konseri Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Bodrum Belediye başkan yardımcıları Emel Çakaloğlu ve Ummahan Yurt, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Yaşar Bal, TEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Adil İğnebekçili, şehit ve gazi aileleri ile birlikte yaklaşık 3 bin 500 kişi izledi. Antik Tiyatro'daki gece Zeki Müren'in 1984 yılında Bodrum'da verdiği konserden görüntülerle başladı. Ardından TEV ile TSK Mehmetçik Vakfı'nın tanıtım videolarının yayınlandığı gecede Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, TEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Adil İğnebekçili, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Yaşar Bal günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı. Daha sonra sahneye çıkan Gökhan Sezen, Zeki Müren'in en sevilen şarkılarını seslendirdi. Antik Tiyatro'yu dolduranların da bir çok şarkıya eşlik ettiği konser yaklaşık 3 saat sürdü.

Nilüfer, Onkoloji anneleri yararına sahne alıyor

HEP zirvede kalarak Türk pop müziğinin tartışmasız divalarından olan Nilüfer, geçtiğimiz yıl Nurcan Karaca imzalı Senfonik Divalar projesiyle Harbiye Açıkhava’da sahne almış ve hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatmıştı. Senfonik Divalar projesiyle, 24 Ekim tarihinde, Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla Onkoloji Anneleri yararına MKM’de sevenleriyle buluşacak olan sanatçıya Alper Kömürcü’nün yöneteceği 40 kişilik senfoni orkestrası eşlik edecek. 70’li yıllardan günümüze kadar pek çok şarkıya güçlü yorumuyla hayat vermiş Nilüfer, büyük titizlikle, çeyrek asırlık müzikal yolculuğunu kapsayacak şekilde best of tadında hazırlanan senfonik repertuvarını, 24 Ekim Perşembe akşamı Onkoloji Anneleri için yorumlayacak. Kültür ve sanata verdiği önemle tanınan Beşiktaş belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın sanat yoluyla yardımlaşma, zor zamanlardan geçen insanlara yalnız değilsiniz mesajıyla dokunma, toplumda duyarlılığı, farkındalığı artırma amaçıyla 24 Ekim’de Senfonik Divalar/Nilüfer konseriyle başlattığı sosyal sorumluluk projeleri tam gaz devam edecek.

MFÖ Vadi Açıkhava’da sahne aldı

BU yazın başında açılan ve kısa sürede ünlü yıldızların gözde konser mekânı haline gelen, İstanbul’un en genç açık hava sahnesi Vadi Açıkhava, orman kıyısındaki muhteşem atmosferiyle birbirinden ünlü sanatçıları hayranlarıyla buluşturmaya U.S. Polo ASSN. Açıkhava Konserleri serisi ile devam ediyor. MFÖ (Mazhar-Fuat-Özkan), havanın soğuk olmasına rağmen, konsere başladığı andan itibaren enerjisi ve şarkılarıyla Vadi Açıkhava’yı dolduran binlerce hayranına coşku dolu anlar yaşattı. ‘Ele Güne Karşı’ ve ‘Mazaretim Var’ şarkıları ile başlayan konserde Özkan Uğur ‘Hoşgeldiniz, evet biz söyledik şimdi sıra sizde’ diyerek seyirciyi de eğlenceye ortak etti. 3 saate yakın unutulmaz bir müzik şölenine imza atan MFÖ, şarkıları ile Vadi Açıkhava sahnesinde büyülü bir gecenin yaşanmasını sağladı. 1971’de ‘Türküz Türkü Çağırırız’ plaklarıyla kariyerlerine start veren MFÖ, 1984'te çıkan ‘Ele Güne Karşı’ albümüyle birlikte toplam 13 albümde (3 best of, 10 stüdyo albümü) dillere dolanan sayısız şarkılarıyla adlarını şimdiden Türkiye tarihine altın harflerle yazdırdı. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur’dan oluşan grup temmuzda çıktıkları Vadi Açıkhava sahnesine bu kez U.S. Polo ASSN. Konserleri kapsamında döndü. 50 yıla yaklaşan müzik geçmişleriyle üç nesle seslenen MFÖ farklı yaşlardan oluşan bir hayran kitlesine sahip. İstanbul’un unutulmaz konser mekânları Rumelihisarı, Kuruçeşme Arena gibi kendine has bir ruhu olan Vadi Açıkhava, uzun yıllar boyunca şehrin buluşma noktası olma ve en güzel anılara ev sahipliği yapma hedefiyle inşa edildi. Vadi Açıkhava, hem konforlu dev oturma alanıyla hem de rahat bir görüş ve dinleme imknı tanıyan açık alanı ile Ekim ayında da keyifli konserlere ev sahipliği yapacak.