Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sosyal konut projeleri üzerinden yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle gündemde. Dolandırıcılar, projelerin hâlâ devam ettiği izlenimi vererek sahte e-Devlet bağlantıları oluşturdu ve çok sayıda vatandaşı mağdur etmeye çalıştı.
DMM’den resmi uyarı
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), yaptığı açıklamada TOKİ’nin 500 Bin Sosyal Konut Projesi başvurularının 19 Aralık 2025’te tamamlandığını hatırlattı. DMM, vatandaşları sadece resmi kanallar ve TOKİ’nin doğrulanmış iletişim yolları üzerinden bilgilere ulaşmaları konusunda uyardı.

Sahte bağlantılara karşı dikkat
DMM açıklamasında, “Başvuruların e-Devlet üzerinden hâlâ sürdüğü izlenimi verilerek gönderilen sahte bağlantılar açık bir dolandırıcılık girişimidir. Kamuoyunun bu ve benzeri girişimlere karşı dikkatli olması önemlidir” denildi.
Resmi başvuru kanalları
Vatandaşların başvurular, yalnızca TOKİ’nin resmi internet sitesi ve e-Devlet üzerindeki doğrulanmış sayfaları üzerinden yapılabiliyor. Şüpheli mesaj ve bağlantılara kesinlikle tıklanmaması gerekiyor.
DMM’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen ‘‘500 Bin Sosyal Konut Projesi’’ne başvurular 19 Aralık 2025’te tamamlanmıştır. Bu konuda devam eden bir başvuru süreci yoktur.
Başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğü izlenimi verilerek sahte bağlantılarla gönderilen mesajlar açık bir dolandırıcılık girişimidir.
Kamuoyunun bu ve benzeri dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olması, sadece ilgili resmi makamlarca yapılan açıklama ve bilgilendirmeleri takip etmesi önemle rica olunur."


