Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın başpehlivan kategorisindeki final müsabakasını takip etti. Erdoğan, karşılaşmanın ardından Mustafa Taş ve Orhan Okulu'yu tebrik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yağlı Güreş finalini izledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi'ndeki 21. MÜSİAD EXPO Uluslararası Ticaret Fuarı ve 29. Uluslararası İş Forumu Kapanış Programı'nın ardından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne geçti.
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası kapsamında gerçekleştirilen başpehlivan finalinde Mustafa Taş ile Orhan Okulu karşı karşıya geldi. Müsabakayı izleyen Erdoğan, finalde mücadele eden pehlivanları tebrik etti.
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde buluşma
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başcazgırı Emin Ger de güreş meydanında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Erdoğan, er meydanındaki müsabakayı takip ettiği sırada yanına gelen 11 yaşındaki Tanzanyalı Osman Ali Davutoğlu ile de sohbet etti.
11 yaşındaki “Arap Osman” Erdoğan ile sohbet etti
Kispetiyle Erdoğan'ın yanına gelen Osman Ali Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'nın elini öptü. Balıkesir'deki bir spor kulübünün güreş takımında yer alan Davutoğlu'nun, katıldığı müsabakalarda “Arap Osman” adıyla tanındığı belirtildi.
Güreş sporuna ilgisinden söz eden Davutoğlu'nu Erdoğan tebrik etti. Davutoğlu'nun, Tanzanya'da anne ve babasını kaybetmesinin ardından Türkiye'nin eski Darüsselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu tarafından evlat edinildiği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a altın kemer hediye edildi
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) Başkanı İbrahim Türkiş, Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a altın kemer takdim etti.
Müsabakayı İstanbul Valisi Davut Gül, Dünya Etnospor Birliği Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir de izledi.




