Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, firari eski yüzbaşı Burkay Karatepe ile irtibatlı olduğu ve kaçak bulunduğu dönemde kendisine maddi yardım sağladığı tespit edilen kişilere yönelik çalışma başlatıldı.
İki ilde eş zamanlı operasyon
Soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda İstanbul ve Eskişehir'de bulunan toplam 10 şüpheli belirlendi. Şüphelilerden 5'inin İstanbul'da, 5'inin ise Eskişehir'de bulunduğu tespit edildi.
Ekipler tarafından iki kentte eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda belirlenen 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Dijital materyallere el konuldu
Şüphelilerin ikametlerinde gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda dijital materyal bulundu. Söz konusu materyallere ekipler tarafından incelenmek üzere el konuldu.
Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği ve işlemleri için Muğla'ya götürüleceği öğrenildi.
Karatepe 5 Ağustos'ta tutuklanmıştı
Soruşturmanın geçmişine ilişkin bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast timinde yer alan eski yüzbaşı Burkay Karatepe, 1 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da yakalanmıştı.
Karatepe, yakalanmasının ardından Muğla'ya götürülmüş ve 5 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.





