Fransa'da siber saldırıları takip eden French Breaches sitesinin yayımladığı bilgilere göre, Fransa Belediye Başkanları Derneğinin internet sitesine yönelik saldırı sırasında 100 binden fazla veri ele geçirildi. Saldırının kapsamına ilişkin paylaşılan bilgilerde, çeşitli kullanıcı ve siyasetçi verilerinin sızdırıldığı belirtildi.

Siyasetçilere ait bilgiler sızdırıldı

Ele geçirilen veriler arasında seçilmiş siyasetçilerin ad ve soyadlarının yanı sıra e-posta adresleri, internet sitesi kullanıcı adları, şifreleri ve unvanlarına ilişkin bilgilerin bulunduğu aktarıldı.

Derneğin ABD merkezli X platformundaki hesabından yapılan açıklamada da internet sitesinin siber saldırıya uğradığı duyuruldu. Açıklamaya göre saldırı dün gerçekleştirildi.

Derneğin sistemleri çalışmaya devam etti

Siber saldırının derneğin bilgisayar sistemlerinin işleyişinde herhangi bir kesintiye yol açmadığı bildirildi. Bununla birlikte, kişisel verileri ele geçirilen kişilerin güvenliklerini korumak amacıyla almaları gereken önlemler konusunda bilgilendirileceği belirtildi.

Saldırının arkasında kimlerin bulunduğuna veya hangi amaçla gerçekleştirildiğine ilişkin ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Fransa'da siber saldırılar gündemde

Fransa'da son dönemde farklı kamu kurumlarını hedef alan siber saldırılar da gündeme gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı ve vergi kurumlarının da aralarında bulunduğu çeşitli resmi kurumlara yönelik saldırılarda yüz binlerce kişiye ait verinin ele geçirildiği bildirilmişti.

DSÖ: Ukrayna'da insani yardım depolarına 20 saldırı düzenlendi
DSÖ: Ukrayna'da insani yardım depolarına 20 saldırı düzenlendi
İçeriği Görüntüle

Tekrarlanan saldırılar karşısında yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı yönündeki eleştiriler nedeniyle Fransa hükümetine yönelik tepkiler gündeme gelmişti.

Kaynak: Haber Merkezi