Başkent’in 19 Mayıs’ı ne oldu?

Şu yaz günlerinde 19 portatif yüzme havuzu hizmete geçti. Bakanlık bu çerçevede, 19 ilde 100 tane daha portatif yüzme havuzunun yapımı için çalışma başlattı.Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 19 ilde inşa edilecek portatif yüzme havuzlarıyla gençlerin ücretsiz ve hijyenik şartlarda, uzman eğitmenler eşliğinde yüzme dersi almasına olanak sağlanacak. Portatif yüzme havuzları, özellikle yaz aylarında hem serinlemek hem de sportif faaliyetlerin yapılması açısından büyük ilgi görüyor. Buraya kadar emeği geçenlere teşekkür ederim. Ancak... Unutulmasın ki, Ulus’un göbeğinde ortadan kaldırılan tarihi 19 Mayıs Stadının ne zaman yapılıp, hizmete gireceğinin müjdesini, her Başkentli gibi, ben de dört gözle bekliyorum.

Armut dibine düşmedi

İlhan Cavcav abimin Türk futboluna ve Gençlerbirliği’ne ne gibi kazançlar sağladığını burada yazmamın gereği yok. Onu bilen bilir... Bu büyük insan göçtükten sonra, yerine oğlu Murat Cavcav getirildi. Önceleri büyük bir vefa örneği olarak, Başkanlık koltuğuna oturtulan Murat Cavcav, rahmetli babasının doldurduğu kasayı, acaip kararlarıyla boşalttı. Son icraat ise felaket... Geçen sezon düşme hattından son anda kurtulan Gençlerbirliği, yeni sezonda takımın başına teknik bilgisi olmayan ve tecrübesi bulunmayan diplomasız Mert Nobre’yi getirdi. Gelecekte sıkıntıların kapının eşiğinde olduğunun sinyalini vermeye başlayan Gençlerbirliği, son yanlışlığı ile böylece zirveye çıktı. Kasa tam takır olmak üzere, Kulüp doğru dürüst yönetilmiyor, Başkan futboldan daha çok atlardan anlıyor ve rahmetli İlhan Cavcav’ın canı kadar sevdiği Gençlerbirliği, sezon öncesinde “Alarm” vermeye başladı. Anlaşılan... Armut dibine düşmeyecek gibi...

Çekirge ikinci kez sıçradı

Şöyle veya böyle önümüzdeki sezon Süper Lig 21 takımla ve 420 maçla oynanacak. Bu düşünce eleştirilebilir veya olumlu bulunabilir. İşin duygusal tarafına baktığımızda, Ankaragücü yine Süper Ligde kalması, bizler için de iyi olacak. Bin bir bela ile halen boğuşan Ankaragücü için bu ikinci şansın nasıl değerlendirileceğini bekleyeceğiz. İlk olarak Kenan Evren Paşa’nın talimatıyla Birinci Lige çıkan Ankaragücü, geçen haftalarda bizleri yönetenler tarafından alınan bir kararla Süper Ligde kalmayı becerdi (!). Sonunda... Ankaragücü çekirge misali olarak, üçüncü sıçrayışı ne biçimde gerçekleşeceğini hep birlikte ortaya çıkacağını göreceğiz.

111. yıla hazırlık

Ülkemizin futbol çınarlarından Ankaragücü 31 Ağustos 2020 günü 111’nci yılını kutlayacak. Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul çapında maçların yapıldığı İstanbul Ligi sürmekteyken savunma sanayisinde çalışan işçi futbolcular ile buralara işçi yetiştiren meslek okullarında okuyan gençler kendi kulüplerini kurmak için girişimlerde bulunurlar. İmalat-ı Harbiye Mektebinin son sınıf öğrencilerinden Şükrü Abbas öncülüğündeki Turan Sanatkarangücü ile Agâh Orhan öncülüğündeki Altınörs İdmanyurdu 31 Ağustos 1910 günü kuruldu.. İki kulüplü bir birleşmeyle kurulduğu için kulübün kurucu iki başkanı vardır. Bu başkanlar Kazım Bey ve Hasan Muslihiddin Bey’dir. Daha sonra birleşecek olan iki takım ilk maçlarını birbirlerine karşı yaparlar. 4 Nisan 1911 günü yapılan maç 0-0 berabere devam eden maç çıkan olaylar nedeniyle tamamlanamadı. Daha sonra Ankara’ya geçen Ankaragücü, 111 yıldır Türk futboluna hizmet vermeye devam ediyor. Bakalım 31 Ağustos 2020’da yönetim bunu nasıl kutlayacak. Bekleyip göreceğiz...

Unutulmayanlar

Muzaffer Özençel

Ressam, Şair, Hattat, Senarist, Gazeteci ve Spor Yazarı Muzaffer Özençel babamız 1925 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İşlerinde başarılı olmasına karşın mütevaziliğini her daim gösteren, kızdığında ise karşısında yüce dağların dahi dayanmadığı bu büyük insan, Pertevniyal’i bitirdikten sonra hayat koşulları ile uğraşmaya başladı. Bir yandan geçim derdine düşen Muzaffer Özençel büyüğümüz Gazeteciler Cemiyeti ile TSYD’nin de üyeliğini yaptı. Sporcu kimliğini her fırsatta öne çıkartan Muzaffer babamız futbol ve voleyboldaki başarılarını Vefa, Galatasaray ve Tavşanlı Linyitspor’da gösterdi. 1942 yılında Mübeccel Özençel ile evlenip 2 erkek çocuk sahibi olan bu büyük sanat ve sporcu adamı 2014’de vefat edip Antalya’da toprağa verildi.