Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, hakkında yürütülen soruşturmanın ardından YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sarıgül, kararını partisinin soruşturma nedeniyle yaşanan tartışmaların dışında kalmasını sağlamak amacıyla aldığını belirtti.

Mustafa Sarıgül istifa kararını sosyal medyadan duyurdu

Mustafa Sarıgül, X hesabından yaptığı açıklamada, soruşturma sonuçlanıncaya kadar YENİ Parti üyeliğinden ayrıldığını bildirdi. Sarıgül, paylaşımında TBMM Başkanlığına sunduğu 28 Ekim tarihli istifa dilekçesine de yer verdi.

Sarıgül açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İstanbul'da iki öğrencinin tutuklanmasını protesto eden 4 öğrenci gözaltına alındı
İstanbul'da iki öğrencinin tutuklanmasını protesto eden 4 öğrenci gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle

"Partimi bu soruşturma nedeniyle çıkan tartışmaların dışına çıkarmak amacıyla söz konusu soruşturma sonuçlanıncaya kadar YENİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Hukukun üstünlüğü, hakikat, vicdan ve hakkaniyet çerçevesi içinde, adalet tecelli edecek ve ben partime döneceğim."

Özel: Bu vahim iddialar doğru çıkarsa Sarıgül'ü biz de savunamayız

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel de 28 Ekim Salı günü katıldığı canlı yayında Mustafa Sarıgül hakkındaki soruşturmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sarıgül ile pazartesi günü görüştüklerini belirten Özel, partinin üyelikle ilgili gerekli bildirimi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığını söyledi.

Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bugün bildirimi yaptık, üyeliği bitti, partimizle bir bağı yok. O soruşturmadaki gizlilik ortadan kalkıp gerçekler ortaya çıkınca esas olarak bir şeyler söylenebilir."

Özgür Özel, soruşturmaya ilişkin iddiaların doğrulanması halinde Sarıgül'ü savunamayacaklarını da belirterek, "Bu vahim iddialar doğru çıkarsa Sarıgül'ü biz de savunamayız, en sevdikleri de savunamaz" dedi.

Sarıgül'ün soruşturma sonrası partiye dönme mesajı

İstifa açıklamasında soruşturmanın sonucuna dikkat çeken Mustafa Sarıgül, hukukun üstünlüğü ve adalet vurgusu yaptı.

Sarıgül, soruşturma tamamlandıktan sonra yeniden partisine dönmeyi beklediğini ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi