Rekabet Kurulu, nükleer tıp pazarında faaliyet gösteren 11 teşebbüs hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Soruşturmanın, şirketlerin danışıklı hareket edip etmediği ve rekabeti sınırlayıcı bir uyumlu eylem içinde bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla başlatıldığı bildirildi.
Nükleer tıp pazarındaki faaliyetler incelenecek
Rekabet Kurumundan yapılan açıklamada, incelemenin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesi kapsamında yürütüleceği belirtildi.
Soruşturma kapsamında, nükleer tıp alanında faaliyet gösteren teşebbüslerin piyasa davranışları ve rekabet koşulları değerlendirilecek. Kurul, ilgili şirketlerin özellikle kamu hastaneleri tarafından gerçekleştirilen pozitron emisyon tomografisi (PET), bilgisayarlı tomografi (BT) ve florodeoksi-d-glukoz (FDG) ihalelerindeki tutumlarını inceleyecek.
11 teşebbüs soruşturma kapsamında
Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açılan teşebbüslerin Medicheck Nükleer Ürünler Sanayi ve Ticaret AŞ, Referans Nükleer Tıp Sağlık Ltd. Şti., Fefa Nükleer Tıp Ticaret Ltd. Şti., Sintias Moleküler Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Sintias Nükleer Tıp Ticaret Ltd. Şti., Nukleon Nükleer Teknoloji Araştırma Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Bianco Sağlık Ürünleri Ticaret Pazarlama Ltd. Şti., Nukleus Sağlık Hizmetleri AŞ, MNT Sağlık Hizmetleri ve Ticaret AŞ, GAMA Görüntüleme ve Tedavi Hizmetleri AŞ ile Moltek Sağlık Hizmetleri Üretim ve Pazarlama AŞ olduğu aktarıldı.
Söz konusu şirketlerin teklif verme süreçleri, ihale davranışları ve pazardaki rekabet koşulları soruşturma kapsamında ele alınacak.
Soruşturma kararı ihlal anlamına gelmiyor
Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararının, hakkında inceleme başlatılan teşebbüslerin kanunu ihlal ettiği veya yaptırımla karşı karşıya kaldığı anlamına gelmediği belirtildi.
Kurulun değerlendirmeleri sonucunda elde edilecek bilgi ve bulgular doğrultusunda sürecin ilerleyeceği ifade edildi.





