Atila Güvenç (24 Saat) - Sennur Sezer Öykü ve Şiir Ödülleri 10. yılının ödülleri; Öykü Birincisi Selcan Kırnal, Şiir Birincisi Mert Tutucu ve Şiir Jüri Özel Ödülü Seçil Hidayet’in oldu.Türkiye'nin önemli kadın edebiyatçılarından şair ve yazar Sennur Sezer'in anısı ve mücadelesini yaşatmak için ölümünden sonra her yıl düzenlenen Sennur Sezer Öykü ve Şiir Ödülleri,10. yılında Sezer'in yaşamının bir bölümünü geçirdiği Küçükçekmece’de sahiplerini buldu.
Küçükçekmece Belediyesi'nin Disk Gıda İş ve Manos Kitap birlikteliği ile Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdiği ödül törenine Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Türkiye Yazarlar Sendikası, Pen Türkiye Yazarlar Derneği, Disk Yönetimi, meclis üyeleri, şair, yazar, akademisyenler ve edebiyatseverler katıldı.
Kemal Çebi: Sennur Sezer, Küçükçekmece ve insanlarının hikâyelerini eserlerinde işlemiştir.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi konuşmasında dereceye girenleri kutladı‘’Sennur Sezer, yalnızca usta bir şair değil bizler için. Onu bizler için özel kılan çocukluk ve ilk gençlik yıllarının, Küçükçekmece’nin kalbinde Halkalı Tren İstasyonu Lojmanlarında geçmiş olmasıdır. Babasının demiryolu çalışanı olması sebebiyle, Çekmece Gölü manzaralı o lojmanlarda büyüyen Sennur Sezer, Küçükçekmece’nin sokaklarını, kıyılarını, insanlarını tanıyarak, onların hikâyelerini eserlerinde işlemiştir. Bu sebeple bu ödül törenine ev sahipliği yapmak, Küçükçekmece için sadece bir edebiyat etkinliği değil, aynı zamanda köklerimize, hafızamıza, emeğe ve dayanışmaya sahip çıkmaktır.
Bu töreni,1 Eylül Dünya Barış Günü'nde gerçekleştiriyor olmamız da ayrıca anlamlıdır. Barış, emeğin kardeşidir. Sennur Sezer’in hayatı, bu iki değerin emek ve barışın yan yana, omuz omuza yürüyebileceğinin en güzel kanıtıdır. Kendisini saygı ve rahmetle anıyorum." diyerek yazardan söz etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Oda Müziği Topluluğu’nun müzik dinletisiyle başlayan etkinlik kazananların ödüllerini almasıyla devam etti ve ardından 'Kadınlarla Jam' müzik grubu katılımcılara müzik dinletisinde bulundu. Etkinlik sonunda ise Selcan Kırnal ve Mert Tutucu kitaplarını okurlara imzaladı.


