Sivas’ın İmranlı ilçesine bağlı Yukarıçulha köyünde mantar toplamak için araziye çıkan 46 yaşındaki Merdan Zengin, ayının saldırısına uğradı. Elinden ve ayağından yaralanan Zengin, sağlık, jandarma ve arama kurtarma ekiplerinin müdahalesiyle bulunduğu bölgeden indirilerek İmranlı Devlet Hastanesine götürüldü.

İmranlı ayı saldırısı Yukarıçulha köyü arazisinde yaşandı

Olay, İmranlı ilçesine bağlı Yukarıçulha köyü kırsalında meydana geldi. Köyde yaşayan Merdan Zengin, mantar toplamak amacıyla araziye çıktı. Zengin, bölgede dolaştığı sırada ayının saldırısına uğrayarak yaralandı.

İhbarın ardından olay yerine sağlık ekiplerinin yanı sıra jandarma ve İmranlı Arama ve Kurtarma ekipleri sevk edildi. Arazide yapılan çalışma sonucu yaralıya ulaşıldı. Elinden ve ayağından yaralandığı belirlenen Zengin, ekiplerin yardımıyla bulunduğu noktadan güvenli alana indirildi.

Türkiye'deki demiryollarında geçit ve hat ihlali kaynaklı kazalar Avrupa’nın 15 puan üzerinde
Türkiye'deki demiryollarında geçit ve hat ihlali kaynaklı kazalar Avrupa’nın 15 puan üzerinde
İçeriği Görüntüle

Sivas ayı saldırısı sonrası ekipler bölgeye sevk edildi

Yaralı Merdan Zengin, ilk müdahalenin ardından ambulansla İmranlı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık ekiplerinin hastanedeki tedavi sürecini başlattığı öğrenildi.

Sivas ayı saldırısı sonrası bölgeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri de yönlendirildi. Ekiplerin, saldırının gerçekleştiği alanda inceleme yapması ve yaban hayatı kaynaklı risklere ilişkin değerlendirmede bulunması bekleniyor.

Kırsal bölgelerde yaban hayvanı riskine dikkat

İmranlı ayı saldırısı, özellikle kırsal alanlarda mantar toplama, hayvan otlatma veya arazi çalışması yapan vatandaşlar için yaban hayvanı riskini yeniden gündeme getirdi. Uzmanlar, bu tür alanlarda tek başına hareket edilmemesi, yoğun bitki örtüsü bulunan bölgelerde dikkatli olunması ve yaban hayvanıyla karşılaşılması halinde ani hareketlerden kaçınılması gerektiğini belirtiyor.

Olayla ilgili ekiplerin bölgedeki incelemesi sürüyor.

Kaynak: AA