Güray SOYSAL TSYD ANKARA ŞUBESİ YEREL GAZETELERİ UNUTMADI

Güray SOYSAL

TSYD ANKARA ŞUBESİ YEREL GAZETELERİ UNUTMADI

Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi, kentin günlük olarak yayımlanan yerel gazetelerini kahvaltıda ağırladı. TSYD Ankara Şubesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen organizasyonda TSYD Ankara Şubesi’ni Mali İşler Sorumlusu Orhan Kemal Erkılıç temsil etti. Etkinliğe Güçlü Anadolu Gazetesi’nden Haber Müdürü Kadir Gürhan ile Türkan Çatal Yıldız, Ticari Hayat Gazetesi’nden Hatice Karataş, 24 Saat Gazetesi’nden Hakan Şahin, İlk sayfa Gazetesi’nden Osman Akdoğan, Başkent Gazetesi’nden Tolga Alca, Zafer Gazetesi’nden Umut Karakülah ve Alper Şaşmaz katıldı. TSYD Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Kemal Erkılıç, yerel medya için yapılabileceklerden ve ortak olarak gerçekleştirilebilecek çalışmalardan bahsetti. Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını ve haberlerde diğer branşlara da yer verilmesinin önemli olduğunu belirten Erkılıç, “TSYD Ankara Şubesi Başkanı Ercan Ata ile yönetim kurulu olarak sporun tüm branşlarını önemsiyor, bu anlamda onların seslerini duyurmak istiyoruz. Sizleri de spor müsabakalarına bekliyoruz” dedi. Üyesi bulunduğum derneğimin bu güzelliğini avuçlarım patlayınca kadar alkışlıyorum.

YILMAZ HOCA, DAHA ÇOK BEKLERSİN…

Yılmaz Vural ''Milli Takım'a illa yabancı teknik direktör gelecekse benim Alman pasaportum da var. Milli Takım için kimse ile para pazarlığı dahi yapmam, hatta para bile istemem'' buyurmuş. “Helal olsun sana Yılmaz Hocam, büyük adamsın” demek geliyor içimden. Ama… Sen para istemez, pazarlık yapmayı istemezsen, daha çok beklersin. Tıpkı bugünlerde olduğu gibi…

46. TEKNİK ADAM NE YAPACAK?

Şenol Güneş’in gönderilmesinden sonra Milli Takımının teknik patronluğu koltuğuna oturtulan Stefan Kuntz’un önündeki ilk engel, Dünya Şampiyonası gruplarında oynayacağımız 4 maç bulunuyor. Bu 4 maçtan milliler bir sonuç alamazsa, o zaman Alman çalıştırıcının neden göreve getirildiğini anlamakta güçlük çekeceğiz. Milli takımın başındaki 46’ncı teknik adamın, Hamit Altıntop ve Federasyondan destekli olduğunu herkes biliyor. Önümüzdeki 4 maçta hedefe gidemezsek, sadece Kuntz değil, başta Hamit Altıntop ilde birlikte Federasyon yönetimi topun ucunda olacağını şimdiden söyleyebilirim.

SEÇİMLER İÇİN KOLLAR SIVANDI

Muhalefetin sık sık istediği genel seçimlerden bahsetmeyeceğim. Bu konuda anlaşılan fevkalade bir durum olmazsa genel seçim 2023’de yapılacak. Ben ondan bahsetmeyeceğim. Spordaki mevcut Federasyonların seçimlerinin gündeme gelmesi gecikiyor. Zira… Olimpiyatlardan sonra 3 ay içinde Federasyonlar seçimleri yapmak zorunda. Bunu ben demiyorum. Mevcut seçim yönetmeliği böyle emrediyor. Bazı adaylar ortaya çıktı, ancak seçimlerin ne zaman yapılacağı konusunda sporumuzu yönetenler bu konuda sessiz. Yoksa… Bakan ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri bu konuda bir şeyler mi düşünüyor, onu da bilemem. Buradan haykırıyorum. Tokyo Olimpiyatları bitti ve 3 ay içinde Federasyon Başkanlarının seçimi ne zaman olacak?. Bu sorunun cevabını herkes gibi bende merakla bekliyorum.

KÜBRA ÖZTÜRK

Kadınların Satrançtaki büyük usta unvanlı sporcusu, 8 yaşında öğretmeninin tavsiyesiyle başladığı bu branşta başarılarına yenilerini ekleyerek hamlelerine devam ediyor. "Kadın Büyükusta" unvanına sahip Kübra, iki yıl üst üste Avrupa şampiyonu olarak kırılması zor bir rekora imza atmasının yanı sıra, elde ettiği dünya dereceleriyle de Türk kadın satranççılar arasında ilk akla gelen isimlerden biri olmayı başardı. Satrançta 22 yılı geride bırakmasına karşın yolculuğunun yeni başladığını ve hedeflerine ulaşmak için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğini söyledi. Amatör sporlarda sponsor desteğinin artırılması gerektiğini vurgulayan Kübra "Sponsorlukların futbol, basketbol, voleybol dışında diğer branşlara daha çok yayılmasıyla, birçok branşta sportif başarıların artacağına, maddi desteklerle çok başarılı sporcuların yetişeceğine ve ailelerin çocuklarını spora yönlendirmede daha istekli olacağına inanıyorum. Bugün birçok branşta sponsor desteğiyle önemli başarılar yakalandı. Halter, güreş gibi branşların ardından okçuluk, cimnastik gibi branşlarda başarı gösteriyoruz. Ancak sadece başarı sonrası değil, sporcunun ve kulübün onlarca yıl süren yolculuğunda da sponsor desteği gerekiyor. Türkiye Satranç Federasyonu çok uzun yıllardır Türkiye İş Bankası ile çok başarılı bir ana sponsorluk yürütüyor. Türkiye'nin değerli kurumları ve kuruluşları bir branşın arkasında dursa, sporda bambaşka bir ülke oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

Unutulmayanlar: BAYRAM ŞİT

19 Ocak 1972 yılında Trabzon’da dünyaya gelen efsane boksör 77 kez milli formayı giydi. 5 kez sıkletinde Türkiye Şampiyonluğunu alan Cahit Süme, faal sporculuğu bıraktıktan sonra boks Milli takımının antrenörlüğünü de yaptı. Daha sonra Avrupa ve Dünya Şampiyonu Busenaz Sürmeneli’yi çalıştıran Cahit Süme, sporcusu ile başarıdan başarıya koştu. Busenaz Sürmeneli’yi ringde erkeklerle de antrenman yaptıran başarılı teknik adam görevine devam ediyor.