SunuruOSMAN SUNGUR’UN 1 OYU...

Daha geçen haftaya kadar sıkıntılar içinde yumak haline gelen Gençlerbirliği, Olağanüstü Genel Kurul sonunda Başkanını seçti.
Akıllara hemen 1998 yılında Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına seçilen Aziz Yıldırım'ın getirilmesi o günlerde ön plandaydı.
Aziz Yıldırım 15 Şubat 1998 yılında yapılan kongrede rakibi Vefa Küçük 'ten bir oy fazla alarak Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına seçildi ve 20 yıl başkanlık yaptı.
O günlerde Yıldırım 1469, Küçük ise 1468 oy almıştı.
3 Mart 2024 tarihinde yapılan Gençlerbirliği kongresinde Osman Sungur üç adayın yarıştığı seçimde en yakın rakibi Serkan Aydın'dan bir oy fazla alarak başkan oldu. 
Aziz Yıldırım’ın tutumu, şimdinin Başkanı Osman Başkan’a tavsiye edilir...

ErdalMurat Karahan2 SANATÇI KOLLARINI SIVADI

Niyazi  Akdaş’ın ikide bir Olağanüstü Genel Kurul tehdidinden kurtulan Gençlerbirliği, yeni döneme başladı.
Yeni döneme Osman Sungur ile devam edecek olan Gençlerbirliği’nin yeni kan grubunun 100 yıllık kulübe yararlı olmasını dilerim.
Yeni yönetime Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Murat Karahan yeniden girerken, Televizyon ve sanat yıldızımız, şimdinin Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu Gençlerbirliği’nin Süper Lige çıkması için çalışacakları söyleniyor.

TaraftarCANLARI BEZDİREN GÖRÜNTÜ

Geçen sezon Futbol Federasyonunun ceza alma konusunda zirvesinde yer alan Ankaragücü, aynı kafa ile bu sezonda gidiyor.
Federasyon Ankaragücü taraftarları sağa baksa ceza yazıyor, aynı uygulamayı sola baktığında yerine getiriyor.
Sonunda...
Tribünden gelen 3-5 kuruşluk hasılat, cezalara gidiyor.
Buraya kadar, Federasyonu suçladım.
Ancak...
Biraz da iğneye Ankaragücü taraftarlarına batırmamız gerekiyor.
Eryaman Stadında oynanan maçlarda merdiven boşluklarını doldurmayı kendisine görev sayan Ankaragücü taraftarlarının bu tutumunun devam edeceğini tahmin ediyorum.
Ankaragücü taraftarları bu usul uygulamalarına es geçtikleri sürece daha çok merdin boşluğu cezası alacağı rahatlıkla söyleyebilirim.
Yani...
Kaş yapılırken, göz çıkartılıyor...
Benden bir kez daha hatırlatması...

Voleybol3TEBRİKLER KIZLAR

Ankaragücü futbol takımının ligdeki durumu malum. İşler iyi gitmiyor.
Ancak...
Ankaragücü’nün Kadın Voleybol takımı, bileğinin hakkı ile 1’nci Lige çıkma başarısını elde etti.
Eskişehir’deki müsabakalarda başarılı olup, 1’nci Lige çıkma başarısını elden Başkent’in Kadın Voleybol Takımının şimdi hedefinde Süper Lig'e çıkmak bulunuyor. Başkentlilere hiç olmazsa, voleybolda yüzlerini güldüren Ankaragücü Kadın Voleybol Takımını katlarım.

Ahmet TaşçıAHMET TAŞÇI

Türkiye'nin yaşayan efsanesi 65 yaşındaki Ahmet Taşçı, yağlı güreşte elde ettiği başarılarla Cumhuriyet'in 100 yıllık döneminde ismini spor tarihine "altın" harflerle yazdırmanın gururunu yaşıyor. Yağlı güreşin sonucu her yıl merakla beklenen, Türk'ün er meydanı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer sahibi olmak, her başpehlivanın rüyası. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin ebedi sahibi olanların sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyor.
Üst üste 3 kez başpehlivan olmayı gerektiren altın kemerin ebedi sahibi olma kuralını Ordulu Mustafa Bük 1966, 1967, 1968'de, Karamürselli Aydın Demir 1976, 1977, 1978'de, Denizlili Hüseyin Çokal 1982, 1983, 1984'te, Karamürselli Ahmet Taşçı 1990, 1991, 1992 ve 1995, 1996, 1997'de yerine getirdi.
Ebedi altın kemerin son sahibi Taşçı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde elde ettiği 9 başpehlivanlıkla da Cumhuriyet dönemi rekorunu
O dönemde lastik fabrikasında çalıştığını ve kendisine 25 yaşından sonra pehlivan olunamayacağının söylendiğini aktaran Taşçı, ustası Kadir Birlik'in yanında güreşe başladığını, azim ve hırsla çalışıldığında her şeyin başarılabildiğini herkese gösterdiğini kaydetti.