Mehmet Büyükekşi ve Federasyon yöneticilerinin Futbol Federasyonu yönetimini beceremediğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Güray Soysal

Şahıs

Gaziantepli Büyükekşi ve ekibi görevde o kadar büyük gaflar yaptılar ki, hangisini sayacağımı bilmiyorum.
Son gaflet Şanlıurfa’da çıktı.
Ancak 2 dakika oynanan Süper Kupa maçından sonra, ortaya çıkan çirkinliğin tek sorumlusunun mevcut Başkan ve yöneticiler olduğunu gördük.
Federasyon kaçmak için, hemen 18 Temmuz’da Olağanüstü Genel Kurul yapılacağını açıklayarak, işin içinde sıyrılmak istedi.
Ben seçim tarihinin en kısa zamanda daha erken açıklamasından yanayım.
Zira..
18 Temmuz’da yapılacak Genel Kurul’un hem Türk sporuna, hem de ülkemize büyük büyük zararlar açacağı görüşündeyim. 

Tebrik ederiz, ama...

İstanbul yeni Süper Lig takımına kavuştu.
Eyüpsporluları tebrik ederiz...
Ancak...
Süper Ligde yer almanın şartlarında, ligi zirvede kapatmanın ötesinden bir takım isteklerin de yerine getirilmesi gerekir.
Önce Eyüp Stadı depreme dayanıksızdı.
Sonra sadece 2500 koltuk kapasiteliydi...
Daha bir sürü uygunsuzluklar vardı.
Onları “es” geçen Futbol Federasyonu, 2 sezondur uygunsuzluklarının bir yenisi daha Eyüp kulübüne yapılmış oldu.
Bu uygunsuzluklar kabarınca Federasyonun koltuktan uzaklaşması da kaçınılmazdı.Eyüp

Ankara damgasını vuruyor

Futbol haricinde Başkent Ankara sporda eskrimde de damgasını vurmaya devam ediyor.
Birçok şampiyonada Başkent Ankaralı eskrimciler, kürsünün hep zirvesinde yer alıyor.
Sonuncu organizasyon, Türkiye Şampiyonası olarak geçen hafta Başkent Ankara’da düzenlendi.
Kürsünün büyük kısmını ALFA, Çankaya, Efsane, EGO ve Spor-Toto gibi  Başkent Ankara takımlarının sporcuları işgal etti.Eskrim-1

Büyük insanı andık

Ayhan Sümer

1930 Başkent Ankara doğumlu Ayhan Sümer büyüğümün vefatının üzerinden 4 yıl geçti. Her geçen gün anıp, aradığımız bu Başkent Ankaralı Ayhan Sümer’i dostları, kulüp yöneticileri ve eski futbolcuları bir kez daha andı.
Bende Başkent Ankara ve Gençlerbirliği sevdalısı Ayhan Sümer’in önünde saygı ile eğilirim.

Erdoğan Arıca

Arıca

24 Temmuz 1954, Ordu’da Dünya’ya geldi. Defans mevkiinde görev alan Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör. Erdoğan Arıca; şarkıcı Soner Arıca'nın ağabeyi, Kadir İnanır'ın da yeğenidir.

Futbol hayatı boyunca Malatyaspor (1971-1974), Orduspor (1974-1977), Galatasaray (1977-1981), Fenerbahçe (1981-1986), kiralık olarak Diyarbakırspor (1986-1987) ve Sarıyer'da (1987-1988) forma giymiştir. Erdoğan Arıca 7 Ağustos 1988'de Fenerbahçe-Sarıyer arasında yapılan jübile maçıyla futbola noktayı koymuştur. 

Türkiye millî futbol takımı formasını ilk kez 7 Eylül 1977'de Çekoslovakya ile oynanan hazırlık maçında giyen Arıca, 30 kez Türkiye millî futbol takımı formasını giymesinin yanında son 4 millî maçına da kaptan olarak çıktı.
 1990 yılında aktif futbol yaşantısını bırakıp teknik direktörlüğe başladı. Birçok Anadolu takımını çalıştırmış olan Erdoğan Arıca, 2006/2007 sezon ortasında Gaziantepspor'un teknik direktörlüğüne getirildi. Oradan istifa edip 2007/2008 sezon ortasında Rizespor'un teknik direktörü oldu. 2007-2008 sezonunun bitmesine kısa bir süre kala Rizespor'la ayırdıktan sonra 2008-2009 sezonunun 10. haftasında Hacettepe'nin teknik direktörlüğüne getirildi. Aldığı başarısız sonuçlardan sonra Hacettepe ile yollarını ayırdı.

Bir süredir kanser tedavisi gören Arıca, 10 Nisan 2012 sabahı akciğer kanseri sonucu öldü. İstanbul'daki Levent Camii'nden kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığında toprağa verildi.