Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), borsa ve finans çevrelerinde geniş yankı uyandıran kritik bir karara imza attı. Kurul tarafından yürütülen denetim ve incelemeler sonucunda üç yetkili aracı kurumun sermaye piyasası faaliyetleri geçici süreyle durduruldu.
Faaliyetleri durdurulan üç kurum açıklandı
SPK tarafından yayımlanan karara göre yetki belgeleri kapsamındaki faaliyetleri askıya alınan kurumlar Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Bulls Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Pusula Yatırım Menkul Değerler A.Ş. olarak açıklandı.
Açıklanan resmi karara göre, söz konusu üç şirketin sermaye piyasası mevzuatı kapsamındaki tüm faaliyetleri 21 Ekim 2026 tarihi saat 00.01 itibarıyla resmen durduruldu.
Uygulamanın 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili ikincil mevzuat hükümleri çerçevesinde tesis edildiği bildirildi. Tedbir niteliğindeki faaliyet durdurma kararının ne kadar devam edeceği ve sürecin nihai durumunun önümüzdeki günlerde yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacağı kaydedildi.



