31 Mart’ta yapılan belediye seçimlerde Etimesgut Belediye Başkanlığı'nı kazanan CHP’li Erdal Beşikçioğlu Gençlerbirliği taraftarı, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Akyüz ise Ankaragüçlü...

Güray Soysal

Sanatçı, yönetmen ve Antalya Film Festivalinde en iyi erkek oyuncu ödülü sahibi de olan Erdal Beşikçioğlu, Gençlerbirliği maçlarını fırsat buldukça izlemeye gidiyor.
Erdal Beşikçioğlu aynı zamanda Gençlerbirliği'nin efsane başkanı İlhan Cavcav'ın da yeğeni oluyor. Ankaragücü taraftarlarının sevgilisi haline gelen iş insanı Akyüz, Ankaragücü’nün maçlarını kaçırmıyor.

Erdal.jpg

Tesisin olmayışı sonunda...

Başta Alanya ve Mersin’deki atletizm haberlerini Başkentliler imrenerek izliyor.
Geçen hafta Antalya’da yapılan atletizm deneme müsabakalarında çok iyi dereceler oldu.
Sadece Antalya, Mersin değil, diğer kentlerdeki atletizm yarışlarından iyi haberler geliyor.
Ama, gelin koskoca Başkent Ankara’da Atletizmin (A)‘sı bile yok.
Durum böyle olunca, tesis fukarası atletizmden Başkent Ankara nasibini alamıyor.

Başkent

Nerede başarı varsa...

Cimnastikçilerimizin başarıları devam ediyor.
Son başarı Trampolin’den geldi.
Genç cimnastikci Sinan Cankurt'tan tarihi başarı elde etti. Milli sporcu, Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Sinan Cankurt, gençlerde Avrupa şampiyonluğu yaşayan ilk milli sporcu olarak tarihe geçti.
Bu nedenle cimnadtikteki çeşitli branşlardan hep başarı haberleri geldiğine dikkat çekmek istedim.

Sinan

Sporu bıraksa da "gönüllü" olacak

Spor öyle bir sevgi ki, gözler kapanıncaya kadar hizmet her zaman oluyor.
İşte buna son örnek olarak eski atlet Evin Demir’i gösterebilirim.
Kariyeri oyunca Ay-Yıldızlı bayrağı gururla taşıyan Eski Milli atlet Evin Demir, Türkiye’nin bu yılki en değerli uluslararası organizasyonlarından olan Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası’nda ‘gönüllü’ olarak görev almanın heyecanını yaptı.

Evin

Uzun yıllardır Milli forma altında bir çok başarılara imza atan ancak yaşadığı talihsiz sakatlıktan dolayı kısa bir süre sporu bırakan Demir, Antalya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyonada gönüllü olarak tecrübelerini en iyi şekilde organizasyona aktarmayı hedefledi.. 

52 ülkeden 431 sporcunun mücadele ettiği ve toplamda 80 kotanın verildiği organizasyonun Paris 2024 yolunda büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Demir, “Türk spor tarihimizin en büyük organizasyonları arasına adını yazdıran bu dev buluşmada, gönüllü olarak yer almanın heyecanını ve yaşıyorum. Uzun yıllar boyunca ter döktüğüm yürüyüş dalında, bütün tecrübemi, ülkemizin en iyi şekilde temsili noktasında ortaya koyacağım” dedi.

Selçuk Yula

Selçuk Yula

8 Kasım 1959 tarihinde, Ankara‘da dünyaya gelen Yula, futbolculuk kariyerine, 1977 yılında Şekerspor‘da başladı.
1979 yılında transfer olduğu Fenerbahçe’de golcülüğü ve penaltı atışları ile tanınan Yula, takımda oynarken, 1981 – 1982 sezonunda kaydettiği 16 golle, 1982 – 1983 sezonunda da attığı 19 golle, iki defa Gol Kralı oldu.
1979 – 1986 seneleri arasında, Fenerbahçe forması altında, 134 gol atan Yula, 1986’da, Almanya‘nın, Blau Weiss 90 Berlin takımına geçti. Berlin‘de bir sezon geçiren Yula, daha sonra Türkiye‘ye dönerek, Sarıyer forması giydi.
19 Temmuz 1991‘de Galatasaray‘la, 2 yıllık mukavele imzalayan ve 31 Mayıs 1993‘e kadar, sarı-kırmızılı formayı giyen Yula, 21 kez oynadığı Milli Takım’da, 3 kez kaptanlık yaptı.
Futbolculuk kariyerinde attığı penaltılarla dikkat çeken Yula’nın attığı penaltılar öyle hafif olurdu ki, top neredeyse tıngır mıngır kaleye giderdi.
Jübilesi, aktif sporculuk yaşamına ara verdikten bir süre sonra Erzurumspor ile yapılan özel bir maçta Fenerbahçe forması ile yapıldı.

Selçuk Yula, futbolculuk hayatını noktaladıktan sonra çeşitli gazetelerde ve televizyon kanallarında, futbol yorumculuğu yapmaya başladı. Fotomaç gazetesi ile Fenerbahçe TV’de spor yorumculuğu yapıyordu. Selçuk Yula, balerin Pıtırcık Akerman ile evlendi. Kısa bir evlilik yaşadıktan sonra boşandılar. İkinci evliliğinden 1 kız çocuğu var.
Selçuk Yula, 6 Ağustos 2013 tarihinde kalp krizi geçirmesinin ardından kaldırıldığı Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nde 54 yaşında vefat etti.