Güray SOYSAL ALİ ÖCAL AMATÖRÜ ÖKSÜZ BIRAKTI

Güray SOYSAL

ALİ ÖCAL AMATÖRÜ ÖKSÜZ BIRAKTI

Yaşça benden küçüktü, beni gördüğü her yerde saygı ile elime sarılırdı. Bu güzelliğini sadece bana değil, herkese yapardı. Benim gibi kavgacı değil, uzlaştırıcı idi. Zaman zaman dengeyi böyle sağlıyorduk. Gazeteciler Cemiyetinin üyeliğine alınmasında ön ayak olmuştum. Geçen Pazar günü Gazeteciler Cemiyeti’nin Genel Kurulu’nda yanıma gelip dertleşmiştik. Demek ki, Ali Öcal’ı son görüşüm O an olmuştu. Varı yoğu amatörlerdi. Almanya’da bulunan oğluna bal almak için gittiği Tunalı Hilmi Caddesi’nde kalp krizi geçirerek aramızdan ayrıldı. Doğrusu bu zamansız vefatı çok erken olmuştu. Daha birlikte yapacağımız çok iş vardı. Ama, o beni hayatın içinde yalnız bıraktı. Evet, sevgili meslektaşım ve kardeşim Ali Öcal’ı bu duygular arasında toprağa verdik. Emir büyük yerden gelince boynumuz eğik kalacaktı. Öyle oldu. Nurlar içinde, doğup büyüdüğü Çamlıdere’nin toprağına verdik. Muhterem eşi Şerife hanım ile evlatlarına başsağlığımı gönderirim.

UYANIK FEDERASYON BAŞKANLARI

Federasyon Başkanları seçimi yaklaştıkça, uyanık başkanlarında alaveraları ortaya çıkıyor. Geçen seçimi kazanıp, delegelerden boş kağıda imza alanları bir kenara bırakalım. Federasyon Başkanları mevcut günlerde boş kağıtları herkesin önüne koymaya başladılar. Boş kâğıtların içini doldurup, isimlerini yazdıktan sonra gerekli delege sayısını bulmaya başladılar. Bu boş kağıtlara imza verenlerin sorumsuzluğunu şimdilik bir kenara bırakalım. Diyeceksiniz ki, bu uyanık (!) Başkanlar kim? Onu açıklamam için elimde belge yok. Yapılan işlemler böyle oluyor. Böyle olunca yenisi ve eski Başkanlarının adaylığı geçersiz kalıyor. Anlayacağınız, uyanık başkanlar işi, bir öncesi seçim sırasında işi sağlama almış oluyorlar. Bakalım, daha neleri göreceğiz.?

41 YILDIR VOLEYBOLUN HİZMETİMDE

Voleybolda kadınlardan sonra erkeklerin de çıkış yaptığını görüyoruz. Bu kulüplerin birisi de Ziraat Bankkart kulübü 41 yıldır voleybolumuzun hizmetinde.. Türk sporuna bıkıp, usanmadan hizmet veren Ziraat Bankkart geçenlerde basının önündeydi. Efeler Ligi'nin son şampiyonu Ziraat Bankası Spor Kulübü'nün yöneticileri, teknik heyeti ve oyuncuları gelecek için ümit ışıkları saçtı. İşte, bu ışıklardan bazıları…. Yeni sezonun Türk voleybolu ve Ziraat Bankası'na başarı getirmesini dileyen Kulüp Başkanı Alpaslan Çakar, "41 yıldır Türk voleybolunun gelişimi ve başarısı için mücadele eden bir kulübüz. Ziraat Bankası bu toprakların gençlerine spor yaptırmayı ve voleybol eğitimi vererek onları gerçek bir profesyonel olarak yetiştirip voleybola kazandırmayı misyon edinmiştir" dedi. Daha nice 41 yıllar dilerim.

BAŞKENT’İN GURUR ABİDESİ

Futbolun peşine takılıp kalmışız. Diğer sporlarını ise yüzümüze yediğimiz tokatlarla hatırlayabiliyoruz. Gençlerbirliği’nin sporcusu Kıck Boksta Dünya Şampiyonu olan Melike Gençaslan’ın bu büyük başarısı yüzümüze tokat gibi yapıştı. Bu genç kızımızın başarısında payı olan antrenör Başak Hürmeydan ile kulübün amatör işlerine bakan yöneticisi İsmet Beltan’ı gecikerekte olsa kutlarım.

Unutulmayanlar: HASAN ŞENGEL

Gençlerbirliği’nin unutulmaz Başkanlarından Hasan Şengel 1931’de Bulgaristan’da dünyaya geldi. Ankara Ticaret Lisesi'nde eğitimini tamamlayan Şengel, 1952'de yeni kurulan Yenimahallespor'un başkanlığını yapmaya başlayıp bu görevi 1960 yılına kadar sürdürdü. 1960'tan 1964'e kadar da Ankara Maltepe Spor Kulübü'nde başkanlık yaptı. 1965'ten itibaren Gençlerbirliği'nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Kulübün başarısız sonuçlarla ve maddi yetersizliklerle boğuşup kapanma noktasına geldiği bir dönemde göreve gelmiş olan Hasan Şengel, Gençlerbirliği başkanı iken 3 günlük hapis cezası alması üzerine "Hapis yatan adam Gençlerbirliği'nde başkanlık yapamaz." diyerek yöneticilik tecrübesi olan İlhan Cavcav'a 1978'de kulüp başkanlığını devretti. Yönetim kurulunun başkanlığın Cavcav'a devredilmesini kabul etmemesi nedeniyle durumun mahkemeye taşınması sonrası Cavcav'ın yerine geçici olarak tekrar Şengel başkanlık yaptı. 1981 yılında Cavcav kesin olarak takımın başkanlığına getirildi. Mayıs 2009'da Gençlerbirliği Divan Kurulu Başkanlığına seçildi. Hasan Şengel ilerleyen yaşına rağmen, hala Gençlerbirliği antrenmanları ile maçlarını izliyor.