Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan resmi bilgilere göre, Venezuela topraklarında 25 Haziran tarihinde kaydedilen 7,2 ve 7,5 büyüklüklerindeki sarsıntıların akabinde, Türkiye'nin o coğrafyaya yönelik başlattığı insani yardım faaliyetleri kesintisiz biçimde sürdürülüyor.

ABD Başkanı Trump’tan İran mesajı: “Ateşkes sona erdi"
ABD Başkanı Trump’tan İran mesajı: “Ateşkes sona erdi"
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatlar çerçevesinde, AFAD kurumunun yönetiminde Venezuela bünyesindeki afet çalışmalarına katkı sunmak ve Türkiye'nin destek faaliyetlerini Güney Amerika'daki gereksinim sahiplerine iletmek gayesiyle yoğun bir çalışma programı uygulanıyor.

MSB uçakları Kayseri'den havalandı

Yürütülen bu destek planlaması doğrultusunda, Milli Savunma Bakanlığı envanterinde bulunan 2 adet askeri kargo uçağı vasıtasıyla afet bölgesinde gereksinim duyulan çeşitli insani yardım malzemeleri gönderildi.

Bakanlıklar öncülüğünde çadır ve tıbbi malzeme nakledildi

Kayseri şehrinden kalkış yapan uçaklar vasıtasıyla, İçişleri Bakanlığı AFAD kurumu tarafından temin edilen 275 adet barınma çadırı ile Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 7 ton ağırlığındaki medikal ilaç ve tıbbi malzeme bölgeye sevk edildi. Gerçekleştirilen bu operasyonla beraber, toplamda 30 ton hacme sahip insani yardım malzemesi Venezuela'daki afet noktalarına başarılı bir şekilde ulaştırılmış oldu.

Kaynak: Haber Merkezi