MAKAM SAHİPLERİ NEREDE?

Amatör futbolcular şu günlerde inim inim inliyor. Evlerine ekmek götüremeyen binlerce amatör futbolcular, sonunda Cumhurbaşkanının makam otosunun önünü çevirerek dertlerini anlattı. Oysa... Bu ülkenin sporunu yöneten makamlar var. Onların birinci görevleri, amatörlerin problemlerini ortadan kaldırmak için koltuğa oturmuşlardı. Amatörler dertlerine aylardır çözüm bulma konusunda yetkililerin pasif davranmış oldular ki, sorun Cumhurbaşkanlığı makamına kadar taşınmıştı. O sıkıntılı amatörler dertlerine çözüm bulmak için aylardır çalmadık kapı bırakmamışlardı. Gençlik Spor Bakanına, Gençlik ve Spor Genel Müdürüne, Futbol Federasyonu Başkanına sıkıntılar hep iletildi. Sonunda... Sorunlar hep havada kaldı... Yani, makam sahibi kişilerden bir çözüm bulunamadı. Makam sahibi kişiler koltuklarında çözüm bulamazken, sorun en tepedeki makama, yani Cumhurbaşkanına kadar gitti. Hem de Cumhurbaşkanlığı otosunun önüne atlayarak... Amatörler dertlerini ayak üstü de olsa, 16 yıl amatör futbol oynayan, Cumhurbaşkanına ilettiler. Bakalım... Önümüzdeki günlerde futbolumuzun devamlı kay kaybeden amatör futbolcularınnın ve kulüplerinin yüzü bu kez gülecek mi? Yoksa... Sorumlular koltuklarında otururken, Amatörler kaderleri ile başbaşa kalmaya devam edecek mi?

TEŞEKKÜRLER MİLLETVEKİLİM

Ankara Spor tesisi fukarası olduğunu belki yüzlerce kez yazdım. Ama yetkililerden ses çıkmadı. Sonunda... Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, Spor Bakanı’na ”Başkent’teki spor tesisler ne alemde” diye soru yönetti.. Bu soruya Bakan Kasapoğlu nasıl cevap verecek, bakalım. Bende Bakanın cevabını dört gözle bekliyorum. Hiş değilse, sonunda Başkent Ankara’da spor tesisi fukaralığını dile getiren bir Milletvekili ortaya çıktı. Onun, sadece Halil İbrahim Oral Milletvekiline teşekkür ederim Geri kalan 35 Ankara Milletvekilinden henüz bu konuda” tık” sesi bile çıkmıyor.

2 YIL SONRA GELEN ASALET

Türk Sporunun kasalarından birisi olan Spor-Toto Teşkilatına, Genel Müdür nihayet “Asaleten” atandı. Hem de 2 yıl sonra...9 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanlığının 16 kişilik kabinesinde yer alan, eski Spor-Toto Teşkilat Başkanı Muharrem Kasapoğlu, koltuğunu teslim ettiği Bünyamin Bozgeyik’i, geçte olsa, “Asaleten” atanmasını sağladı. PTT’nin eski Genel Müdürü, sonrasında görevden alınan Kenan Bozgeyik’in kardeşi olan ve bugüne kadar görevi ”Vekaleten” yürüten Bünyamin Bozgeyik, 21 Ocak 2021’de oturduğu Spor-Toto Teşkilat Başkanlığı koltuğuna nihayet “Asaleten” atandı. Bu atama 2 yıllık gecikmeyle de olsa da, genç Başkan Bünyamin Gezer ve Spor-Toto adına hayırlı olduğu kanaatindeyim. Zira...Günlük işler “Vekaleten” yapıldığında “eğreti” tutulduğunu biliriz. Şimdi ise, işin içinde “Asalet” gerçeği var.

HEM STAT, HEM DE SPOR LİSESİ

Başkent Ankaralıların imrenerek baktığı Yeni Sakarya Atatürk Stadı bünyesinde inşa edilen spor lisesi projesinde sona gelindi. UEFA standartlarına uygun olarak 28 dönüm üzerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 2017 yılında 150 milyon liraya inşa edilen Yeni Sakarya Atatürk Stadı, spor lisesine ev sahipliği yapacak. Stadyum bünyesinde toplam 3 bin 260 metrekarelik kapalı alanda 12 derslikli olarak hazırlanan lise binasının, içinde bulunduğumuz ocak ayı sonu itibarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmesi planlanıyor. Statta 22 antrenman salonu, gençlik merkezi, 120 metre uzunluğunda Türkiye'nin "en uzun" kapalı atletizm pisti, 450 metrekarelik boks salonu ile engelli sporcuların faaliyet yapabileceği alanların bulunduğu öğrenildi. Ne diyeyim... Darı, spor tesisi fukarası Başkent Ankara’ya...

EŞREF APAK

3 Ocak 1983 yılında Ankara’nın Kalecik ilçesinde dünyaya gelen Eşref Apak, küçük yaştan itibaren atletizmle uğraştı. Bu arada, antrenörlük yapan Artun Talay’ın eline düşen Eşref Apak, çekiç atmada yol aldı. Milli takıma seçilip, Atina Olimpiyat kadrosunda yer aldı. Atina’daki Olimpiyat müsabakasında 4’ncü alan Eşref Apak, 3’ncülük elde eden Macar atletin dopingli olması nedeniyle bronz madalya aldı. 2012’de Londra Olimpiyatlarına katılan milli çekiççimiz, burada 4’ncülük aldı. Ancak Belaruslu atletin dopingli çıkmasıyla bronz madalya sahibi oldu. Olimpiyatta ve yurt dışında çok sayıdaki müsabakalarda başarılar elde eden, şu anda Enka’nın sporcusu olan Eşref Apak, şimdi 5’nci kez Olimpiyatlara katılma hakkını elde etti. Eşref Apak, bir süre önce milli atlet Sema Apak ile evlenip, boşanmıştı. Bir erkek çocuğa sahip olan milli çekiççimiz, halen İstanbul’da yaşıyor.

Doğru söze ne denir?

Erkeği bollukta, kadını yoklukta, arkadaşı yolculukta, evladı yaşlılıkta, dostu zor günde gör.