İSMİ SPOR LİSESİNDE YAŞATILACAK

[caption id="attachment_206215" align="alignright" width="338"] Reşit Karabacak[/caption] 19 Kasım 2020’de hayatını kaybeden milli güreşçi Reşit Karabacak’ın ismi Erzurum Spor Lisesi’nde yaşatılacak. Erzurumlu milli güreşçi Dünya ve Avrupa şampiyonu Reşit Karabacak’ın ismi Valilik onayıyla, Aziziye ilçesinde bulunan Spor Lisesi’ne verildi. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Türk güreş camiasının unutulmaz isimlerinden Avrupa şampiyonu ve milli takım antrenörü Erzurumlu güreşçi Reşit Karabacak’ın adı Valilik onayıyla ilimizin tek Spor Lisesine verilmiştir. Uluslararası yarışlarda Türk bayrağını göndere çektiren ve tüm dünyaya İstiklâl Marşımızı dinleten milli güreşçimiz, Türk milletinin ve Erzurumluların göğsünü kabartmış, başarıları ve hizmetleriyle Türk güreş camiasına örnek olmuştur. Karabacak isminin yaşatılarak ilimizde yetiştirilen genç sporculara örnek gösterilmesi açısından değerli bir hizmet olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Şampiyon güreşçimize Allah’tan rahmet dilerken, bu organizasyonu yapanları da kutlarım.

HATAYLILARA VAR, BAŞKENT’E YİNE YOK

 Defalarca yazdım, kitabımızda yorulmak olmadığından, yine yazacağım. Tesis fukarası Ankara’nın yalnızlığını her fırsatta dile getirirken, ülkemizin çeşitli kentlerine yapılan spor tesislerini de gündeme getireceğim. İşte onların sonuncusu... Süper Lig ekiplerinden Hatayspor, yapımı tamamlanan kentin yeni stadında müsabakalarını oynamak için gün sayıyor. TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında 2016 yılı sonlarında inşaatına başlanan Hatay Stadı, geçen ay tamamlandı. Yan tarafına atletizm tesisi de yapılan stadın Hatayspor'a tahsisi için son aşamaya gelindi. Maçlarını Antakya Atatürk Stadı`nda oynayan bordo-beyazlı ekip ise 25 bin kişi kapasiteli ve 28 locası bulunan yeni yuvasına kavuşacağı günü bekliyor. Bu tesis yakında hizmete girecek. Hataylılara hayır olsun. Ama... Her zaman, dediğim ve diyeceğim kadarı ise, Başkent Ankara’ya yine yok.

Maraton Türk dergisinin her sayısı mükemmel

Kolay değil 2000 yılından bu yana diğital ortamda yayın yapmak. Bunu başarı ile yapan Maraton Türk dergisinin Mart 2021 sayısı elime geçtiğinde büyük bir zevkle okuyorum. Dergiciliğin finalsal yönünü göğüsleyen ve her türlü sporu sevenlere hizmet veren Maraton Türk yöneticileri, bu ayki dergiye çok güzel ve ilginç konulara yer vermiş. İşte onlardan bazıları .. *- Basketbol Milli takımda oynayan Shane Larkin *-Maratoncu hemşire *-Nihat Özdemir “ istifa söz konusu değil” diyor *-Futbolcu kadınlar Daha fazlasını isterseniz Maraton Türk’ü takip edin. Son sözüm ise şu... Genel Yayın Yönetmeni Osman Atakan Tekin ve spor yazarı kardeşim Ragıp Tekin’e bu eserin ortaya çıkmasındaki gayretlerinden dolayı teşekkürü borçluyum. Bu spor sevgisi ile devam edin..

İŞ BİLENLER VE BİLMEYENLER

Ankaragücü 1’nci Ligden Süper lige çıktığında İsmet Taşdemir, beni ziyarete gelmişti. Ankaragücü’nün bundan sonra ne yapacağını sorduğunda cevabı kesindi. İsmet hoca, mevcut menajerlerin kulüpten uzaklaşmasını, aksi halde sıkıntıların büyüyeceğini söylemişti. Bu talep yöneticilerce kabul edilmeyince İsmet Taşdemir ilişkisini kesip, ekmeğini başka yerlerde aramak zorunda kalmıştı. Sonunda gelinen nokta, İsmet Hoca ile yolların ayrılmasında son bulmuştu. O menajerler, ne kadar işe yaramayan futbolcu varsa Ankaragücü’ne kakalamanın gayreti içinde oldular. Sonuçta... O günden bu yana menajerler bu asırlık kulüpte at oynatarak, Ankaragücü’nü mevcut duruma getirdi. Mevcut manzara ise, maçlarda ayağına top değmeyen futbolculara ödenen külliyetli miktarda paralarla Ankaragücü’nün başı bir türlü sıkıntılardan kurtulmamıştı.

ERASLAN DORUK

10 Eylül 1949 yılında dünyaya gelen, boksumuzun sarışın ve kıvırcık saçlı boksörü, çok çalışmasının karşılığında 60 ve 63.5 kilolardan oğlunun olduğunu öğrenince, karşısındaki şampiyon boksörü yıktığı söyleniyor. Bu galibiyet nedeniyle, telefonla aradığı eşi Hatice hanımı kutlarken, oğlunun adını Zafer koydu. Dövüşken bir stile sahip olan Eraslan Doruk, birçok kez Balkan şampiyonu olurken, katıldığı olimpiyatlarda da ay-yıldızlı formayı başarı ile temsil etti. Daha sonra Almanya’nın Bayer 04 Leverkusen takımının formasıyla ringe çıktı. Almanya’da emekli olduktan sonra, halen Manavgat’ta sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürüyor. 4 çocuk sahibi olan Eraslan Doruk’un 11 torunu bulunuyor. Hatta torunlarından birisinin dahi çocuğu var.

Doğru söze ne denir?

Şıklık; Üstündeki kıyafetlerden çok, bir kişilik meselesidir. Herkes şık olamaz.