Güray SOYSAL GÜREŞTE YOKUŞ AŞAĞIYA GİDİYORUZ [caption id="attachment_214761" align="alignright" width="396"]

Güray SOYSAL

GÜREŞTE YOKUŞ AŞAĞIYA GİDİYORUZ

[caption id="attachment_214761" align="alignright" width="396"] Yasemin Adar[/caption] [caption id="attachment_214757" align="alignright" width="342"] Cenk İldem[/caption] Her zaman söyler ve iddia ederim. Türk sporunun lokomotifi güreşin olduğunu herkes kabul eder. Sporumuzun Amiral Gemisi olan güreş son dönemlerde iyi sinyal vermiyor. 2016 Olimpiyatlarında güreşçilerimiz 15 kota almış ve mücadeleyi hak etmişlerdi. 2020 Tokyo Olimpiyatlarında görüntü iyi sinyal vermedi. Tokyo Olimpiyatlarına 9 güreşçi ile katılmamız, Türk sporunun Amiral Gemisi’nin içinde bulunduğu durumu ortaya koyuyor. Yani kota sayımız15’den 9’a indi. Tokyo’da güreş müsabakalarında 3 grekoromen,4 serbest ve 2 kadın sporcumuz ile madalya peşinde olacağız. Yani... Güreşimizde 2021’de, 2016’nın çok gerisinde kaldı. Tablo bunu gösteriyor....

VEFAKAR KAPTAN

Ne zaman “Gel” derseler, hemen koşarak görev yapar. Yıllarda Gençlerbirliği forması giyip, kaptanlını yapan, bu kulüp için taşın altına elini koyan Cemalettin Sakallıoğlu, yine asırlık olmaya 2 yılı kala Gençlerbirliği’nde “hazır kıta” olarak nöbette bulunuyor. Son olarak... 44 yıl sonra Başkanlık makamına oturan Niyazi Akdaş’ın doğum gününde yine görevdeydi. Yanına aldığı Kulüp sekreteri Serya Patır ile Başkanın bu mutlu gününde yine hazırdı. Her kulüpte böyle cengaver olmalı...

BU İŞ BİTSiN ARTIK

Aktepe Stadının zemini sentetik. Bu durumdan şikayetler gittikçe arttı. Bilhassa rakip takım futbolcuları Aktepe Stadının zemininden hep şikayet ederdi. Şimdi... Burada oynayacak 3 Ankara takımı var. Ankaragücü ve Gençlerbirliği önümüzdeki sezon ev sahibi Keçiörengücü ile oynayacak. Bu zeminin çim olması sonunda hem bu 3 takım, hem de diğer rakipler Aktepe Stadında normal futbollarını oynayacak.

ATICILAR BİR ARADA

Geçenlerde bizim TSYD Ankara Şubesinin organize ettiği Medya gününe katıldım. Son dönemlerde güzellikleri sergileyen TSYD Ankara Şubesinin bu olumlu organizasyonunda atıcılarımızla bir arada oldum. Federasyon Başkanı Ufuk Arman, Genel Sekreter Burcu Soysal ve Tokyo Olimpiyatlarındaki kotayı bileğinin hakkı ile alan Yusuf Dikeç ile koyu bir sohbete katılırken, sorunları da öğrenme fırsatını elde ettim.

Unutulmayanlar: MAHMUT ATALAY

30 Mart 1934’de Çorum’da dünyaya gelen güreşimizin efsanesi. Dünya ve Olimpiyat şampiyonu oldu. 1961 yılına kadar 73 kilo, 1961'den kariyerinin sonuna kadar da 78 kiloda ve orta sıklette mücadele etti. Ayrıca, güreşi bıraktıktan sonra güreş sporuna antrenör olarak katkıda bulundu. 1964 Yaz Olimpiyatları'nda serbest stilde bronz madalya ve 1968 Yaz Olimpiyatları'nda aynı stilde altın madalya kazandı. Mahmut Atalay Çorum'un Çorak köyünde dünyaya geldi. Ailesi, 1864'ten sonra Kafkasya'dan göç eden ailelerdendi. 1952 yılında profesyonel spora yağlı güreş yaparak başladı, fakat daha sonra güreş sporunu yapmaya başladı. 1959 yılında Türkiye şampiyonu olmasının ardından millî takıma seçildi ve Türkiye'nin ünlü güreşçilerinden Yaşar Doğu, Celal Atik, Adil Candemir, Halit Balamir ve Nasuh Akar'dan eğitim aldı. 15 defa Türkiye şampiyonu oldu. Dünya ve Olimpiyat şampiyonalarının da yer aldığı birçok şampiyonada başarılı oldu. 1968 yılında FILA tarafından Dünya’nın en teknik güreşçisi ödülünü kazandı. Göğüs çaprazı, koltuk altı, dönerek ayaklara dalma gibi kendine has teknikler geliştirdi. 150 kez millî takıma seçildikten sonra 1968 yılında güreş kariyerine nokta koydu ve ardından 16 yıl boyunca millî takımda antrenörlük yaptı. 4 Aralık 2004 tarihinde Ankara'da kalp krizi nedeniyle ölen Atalay, evli, üç çocuk babasıydı.

Doğru söze ne denir?

Ata kibirle binen, eve yürüyerek döner. İTALYAN ATA SÖZÜ