BİR USTADAN, DİĞER BÜYÜK USTAYA...

Özkan Sümer’in vefatı nedeniyle çokşey ifade edildi. Bu düşünceler içinde Şenol Güneş hocamınki bama çok tesir etti. Hep birlikte okuyalım... “Değerli büyüğüm, Türk Futbolu'nun duayen ismi, sevgili Özkan Sümer Hocam'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisi, vermiş olduğu emekler, yetiştirdiği değerlerle yeri dolmayacak müstesna bir futbol adamıydı. Görev yaptığı süre içerisinde olduğu gibi aramızdan sessizce ayrılırken de yine bir ders vermiş oldu… Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, Trabzonspor ve futbol camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.. Hocam! Sizinle her yere gelirim, ama siz her zaman olduğu gibi yine önümüzden gittiniz… Arkanızdayım. Yalnız değilsiniz. Ölüm dostu dosta kavuşturur. Ürettiklerin ve bize verdiklerin için binlerce kez teşekkür ediyorum. Gönüllere girdin; gözden uzak durdun. Şimdi gönülden uzak olanlar da sizi gönüllerine alacaklardır… Allah sıkıntılı yüreklere ferahlık ve sabır versin. Sizi bugünden özlüyoruz Hoca'm… Unutulmayacaksın!....

ZOR ADAMDI, AMA KADİFE KALPLİYDİ

Futbolumuzdan bir çınar daha göçtü... Çalıştığı dönemde, zor adamdı, ancak kalbi kadife gibiydi. Hiç unutmam Trabzonspor, Dinyeper takımı ile eşleşmiş ve bu maça görevlendirilmiştim. O günlerde Sovyetler Birliği ile Ukrayna henüz ayrılmamıştı. Moskova, Dinyeper dedikten sonra, rahmetli Mehmet Tan, İlker Yasin, Ercan Taner ile birlikte maçın oynanacağı stadı zar zor gelebildik. Maç oynandı ve yeniden Dinyeper-Moskova hattından Türkiye’ye dönecektik. Kömür havzası olan Dinyeper’den hava alanına dönecek bir taksi dahi yoktu. Yani maçtan sonra cascavrak ortada kalmıştık. Arkadaşlar beni görevlendirdi ve üstelik Trabzonspor’da elenmişti. Takımın sorumlusu Özkan hocaya takımın otobüsüne bizi de almasını istedim Bu teklifimizi işitince, her zamanki yutkunması sonunda, bizi otobüse davet etti. Futbolcular ve teknik heyet, Özkan hocanın bu davetine bile şaşırmışlardı. Özkan Hoca’nın, takım otobüsü konusunda kesin çizgileri vardı. Otobüse ondan izinsiz yönetici bile binemezdi. Sonunda, evlerimize dönebildik. Takım otobüsüne izinsiz sineğin bile girmesine müsaade etmeyen Özkan Sümer hoca ile her karşılaşmamızda bu hatıramızı gülerek anlatır ve o günleri anardık. Sonunda... Türk futbolunun ve Trabzonspor’un bu bilge kişisi aramızdan ayrıldı. Allah rahmet eylesin.

AKLISELİM GALİP GELDİ

Büyük Atatürk’ün Ankara’ya gelişi nedeniyle her yıl 27 Aralık’ta düzenlenen “Büyük Atatürk Koşusu” bu yıl yapılmasını engelleyenler sonunda yine yenildiler. “Atatürk” kelimesini silme düşüncesinde olanların, bu konuda başarılı olamadığı dün bir kez daha gördük. 85’nci “Büyük Atatürk Koşusu” dün sembolikte olsa 10’ar kadın ve erkek atletin katılımıyla Dikmen’de başlayıp, Gar’da sona erdi. Sonuçta ne oldu? Büyük Atatürk’ün Ankara’ya gelişi 85’nci kez, sembolik dahi olsa, gerçekleşti. Böylece, Büyük Atatürk bir kez daha anıldı. Sembolik dahi olsa...

ALNINDAN ÖPÜLESİ SPORCU

Kolay değil, 30 yaşında ve bir kız çocuğu sahibi. Şimdi... Avrupa Cimnastik Şampiyonasında gümüş madalya sahibi. Evet, bu isim Göksu Üçtaş Şanlı’dan başkası değil... Göksu Üçtaş Şanlı 25 senedir bu anı bekledi. Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı performansla yer aletinde ikincilik elde eden milli cimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı, bu alanda gümüş madalya kazanan ilk kadın Türk sporcu olarak adını tarihe yazdırdı. Milli sporcu Göksu, şampiyonada gümüş madalya kazanmanın gururunu yaşadığını anlatarak, "Şampiyona benim için çok güzel sonuçlandı, çok mutluyum. Bu bir ekip işi. Bu madalyanın arkasında çok fazla insan var. Madalyayı Türk kadınları ve annelere armağan ediyorum. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. 2w yıllık hedefim var" diye konuşuyor. Böylesine büyük sporcuyu, avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlıyorum.

DERYA CAN

Tek nefeste 111 metreye dalıp, Dünya rekoru kıran Derya Can, 12 Ekim 1979’da Çanakkale’de dünyaya geldi. Türkiye’nin en iyi dalgıçlarından olan Derya Can, Çanakkale’deki 18 Mart Üniversitesinden mezun olarak, Beden Eğitimi öğretmenlini yapıyor. Biri kız, diğeri erkek çocuğu bulunuyor. Bir ara Survior yarışmasına da katılan Derya Can, eşi Tayfun Göçen ile fırsat buldukça spor yapıyor.