İstanbul Vakfı tarafından üniversite eğitimi için ilk kez İstanbul’a gelen genç kadınların eğitim ve yaşam ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla başlatılan “Sen Oku, Biz Yanındayız” kampanyası kapsamında dayanışma konseri düzenlendi.

16 Kadın Sanatçı Üniversiteli Genç Kadınlar Için Harbiye’de Sahne Aldı: %22Sen Oku, Biz Yanındayız%225

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen gecede 16 kadın sanatçı aynı sahneyi paylaşarak üniversiteli genç kadınların eğitim yolculuğuna destek verdi.

İstanbul Valiliği tarafından onaylanan kampanya kapsamında genç kadınlara barınma, eğitim ve kitap burslarının yanı sıra İstanbul’a uyum programlarıyla destek sağlanması hedefleniyor.

16 Kadın Sanatçı Üniversiteli Genç Kadınlar Için Harbiye’de Sahne Aldı: %22Sen Oku, Biz Yanındayız%226

Nuri Aslan: “Hiçbir genç kızımız kendini sahipsiz hissetmeyecek”

Konserde konuşan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, eğitim hakkının kadınların ve kız çocuklarının geleceği açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

Aslan, 60 yaşında okuma yazma öğrenen Naşide Teyze'nin hikâyesini anlatarak, eğitimin insanın hayatını değiştiren gücüne vurgu yaptı. Aslan, konuşmasında Cumhuriyetin kadınların eğitimine verdiği öneme dikkat çekerek, “Sen Oku, Biz Yanındayız” kampanyasının amacının Anadolu’nun farklı kentlerinden İstanbul’a üniversite eğitimi için gelen genç kadınlara destek olmak olduğunu belirtti.

16 Kadın Sanatçı Üniversiteli Genç Kadınlar Için Harbiye’de Sahne Aldı: %22Sen Oku, Biz Yanındayız%223

Nuri Aslan, dayanışma gecesinde yaptığı konuşmada genç kadınlara yönelik desteklerin süreceğini belirterek şöyle konuştu:

“Bu şehirde hiçbir genç kızımız kendini sahipsiz, kimsesiz hissetmeyecek. Onlar Atatürk’ün açtığı yolda, Cumhuriyet’in ışığında okuyacak; dünyaya meydan okuyacak… Biz de bir dağ gibi arkalarında duracağız.”

Aslan, gecede elde edilen desteğin genç kadınların barınma, eğitim ve kitap ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

16 Kadın Sanatçı Üniversiteli Genç Kadınlar Için Harbiye’de Sahne Aldı: %22Sen Oku, Biz Yanındayız%222

İstanbul Vakfı: “Kadınlar ve gençlerin güçlenmesi için çalışıyoruz”

İstanbul Vakfı Genel Müdürü Canan Aratemür Çimen ise eğitim, eşitlik ve toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Çimen, İstanbul Vakfı’nın kadınlar ve gençlerin güçlenmesine yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “Sen Oku, Biz Yanındayız” kampanyasının İstanbul Valiliği’nin onayıyla hayata geçirildiğini söyledi.

Çimen, kadınlar için daha özgür, eşitlikçi ve barış dolu bir gelecek hedeflediklerini belirterek, “Biz hep umudu çoğaltan tarafta olacağız” dedi.

16 Kadın Sanatçı Üniversiteli Genç Kadınlar Için Harbiye’de Sahne Aldı: %22Sen Oku, Biz Yanındayız%221

16 kadın sanatçı aynı sahnede buluştu

Dayanışma konserinde Aylin Aslım, Ceren Gündoğdu, Ceylan Ertem, Deniz Tekin, Dicle Olcay, Dilhan Şeşen, Eda Baba, Gaye Su Akyol, Gülinler, Kalben, İstanbulites, Nilipek., Nova Norda ve Yasemin Mori sahne aldı.

Tlos Antik Kenti Tiyatrosu restorasyonu tamamlandı:  Aydınlatmasını güneşten alacak
Tlos Antik Kenti Tiyatrosu restorasyonu tamamlandı: Aydınlatmasını güneşten alacak
İçeriği Görüntüle

Sanatçılar, üniversiteli genç kadınların eğitim yolculuğuna destek olmak amacıyla düzenlenen gecede gönüllü olarak sahneye çıktı.

16 Kadın Sanatçı Üniversiteli Genç Kadınlar Için Harbiye’de Sahne Aldı: %22Sen Oku, Biz Yanındayız%227

“Sen Oku, Biz Yanındayız” kampanyası nedir?

İstanbul Vakfı tarafından başlatılan kampanya, üniversite eğitimi için ilk kez İstanbul’a gelen genç kadınların kente uyum sağlamasına ve eğitim hayatlarını sürdürebilmelerine destek olmayı amaçlıyor.

Kampanya kapsamında barınma bursu, eğitim bursu, kitap bursu ve İstanbul’a uyum programları hayata geçirilmesi planlanıyor.

Harbiye’deki konser ise kampanyanın bağış sürecinin başlangıcı oldu.

Kaynak: Haber merkezi