Ankaragücü camiasında geçen haftanın sorusu “Acaba 12 yıl sonra galibiyet gelecek mi?” sorusuydu. Rakip Beşiktaş’ı, sakatlıklar nedeniyle dokuzu eksik, geri kalanı ise formsuz bir kadroyla yakalamıştı sarı lacivertliler. Saha, zemin, hava, ne derseniz deyin, her şey futbola ve galibiyete elverişliydi. Maç da öyle başladı, Güçlüler ilk devreyi 1-0 önde kapattı. Her şeye rağmen, rakip takım yine de tecrübeli ayaklara sahipti. Siyah beyazlılar yakaladıkları ilk büyük hatada fileleri havalandırıp maçı berabere bitirmeyi başardı.
Maç sona erdiğinde, Emre Belözoğlu’nun 80 dakika oyuncu değişikliği yapmamasının nedeni merak konusuydu. Geçen haftalarda satır aralarında verdiği mesajları bu kez daha da açtı. “Daha iyi alternatif olsa değişiklik yapardım” dedi, oyuncuların kalibreleri ölçüsünde elinden geleni yaptığını söyledi. “Kalibreleri ölçüsünde” vurgusu ve “Devre arasına kadar bu arkadaşlarla elimizden geleni yapacağız” ifadesi, ara transferde köklü revizyon ihtiyacının en somut göstergesiydi.
Belözoğlu son haftalarda Atakan Çankaya, Alper Uludağ ve Ali Kaan Güneren gibi yerli oyuncuları ilk 11’de değerlendiriyor. Beşiktaş maçına da 6 yerli 5 yabancıyla başladı. Bu tablo 14 yabancıdan çoğunun beklentileri karşılamaktan uzak kaldığına işaret. Ara transfer döneminde takımın seviye atlamasını sağlayacak yerli oyuncuları diğer takımlardan almak zaten çok zor. Öyle görünüyor ki sözleşmesi devam eden bazı yabancılarla yollar ayrılacak. Peki bu isimler kimler olacak? O sorunun yanıtını da ortaya koyacakları performansla kendileri belirleyecek.
Ara transfer dönemi 11 Ocak’ta başlayıp 9 Şubat’ta sona erecek. Normalde transferin açılmasına bir ay kaldı ama Ankaragücü için transfere daha iki ay var. Çünkü yönetimin transferleri son günlere bırakmak gibi bir alışkanlığı da var.
Ve son bir not sıradaki Rizespor maçıyla ilgili. Rakibin en önemli silahı Teknik Direktör İlhan Palut. Elinde genç bir takım var, o nedenle oyuncuların bir günü diğer gününü tutmuyor. O takımın az gol atıp çok gol yemesine ve eksi 5 averaja sahip olmasına rağmen, 21 puan toplayıp 8’inci sıraya yerleşmesi teknik adamın puan kazanmaya yönelik taktik başarısı. Ankaragücü’nün son haftalarda orta sahada kaybettiği toplar nedeniyle kalesinde goller gördüğünü nazara alırsak, Rizespor’un en güçlü silahının Jonjo Shelvey olacağını tahmin etmek mümkün.